MADR: Vrem sa ajungem la 3,2 milioane de ha irigate
Publicat la data de 31 Iul. 2020 in:
Stiri "Vrem sa ajungem la 3,2 milioane de hectare (ha) irigate", anunta MADR. Aceasta tinta este propusa pentru finantarile din noua PAC.
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, l-a primit la sediul institutiei pe David Saranga, ambasadorul Statului Israel. La intalnire au mai participat secretarul de stat George Scarlat, precum si experti din cadrul Directiei Generale de Relatii Internationale si Afaceri Europene.
Discutiile au vizat colaborarea dintre Romania si Israel in principal in domeniul identificarii de solutii tehnologice pentru combaterea secetei (de exemplu irigatii), avand in vedere fenomenele meteorologice care au afectat tara noastra. Astfel, ambasadorul David Saranga si-a aratat interesul pentru a oferi Romaniei din experienta si tehnologia detinute de Israel, cunoscut fiind faptul ca acestea sunt printre cele mai performante din lume.
Ministrul Adrian Oros a explicat ca la nivelul MADR se lucreaza la o Strategie de Gestionarea Apei, care se refera la investitii in infrastructura principala si secundara de irigatii, la infrastructura de desecare-drenaj si la combaterea eroziunii solului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
La randul sau, secretarul de stat George Scarlat a afirmat ca sunt necesare lucrari de modernizare a atat la nivelul infrastructurii de imbunatatiri funciare existente, cat si la identificarea de solutii pentru introducerea de noi suprafete care vor trebui irigate.
De asemenea, este nevoie de o analiza in diferite zone in care nu se regasesc amenajari de imbunatatiri funciare, astfel incat sa se identifice solutii pentru preluarea apelor din amonte, cu costuri energetice cat mai reduse.
Totodata, secretarul de stat a spus ca tinta la care Romania isi doreste sa ajunga in viitorul exercitiu financiar este de 3,2 milioane de hectare irigate la nivelul intregii tari, tinand cont de fondurile substantiale care vor fi alocate.
La randul sau, ambasadorul Statului Israel a propus sa se organizeze intalniri in viitorul apropiat (seminarii) on-line cu specialistii din Israel, astfel incat oficialilor si expertilor romani sa le fie prezentate solutii viabile care exista pe piata din Israel, adaptate specificului tarii noastre.
Legat de aceasta propunere, ministrul Adrian Oros a afirmat ca in urmatoarea luna si jumatate vor fi finalizate o serie studii ale specialistilor romani din domeniul irigatiilor si apoi se vor putea organiza intalnirile (de exemplu seminar tehnic romano-israelian), astfel incat impreuna cu expertii din Israel sa se inceapa concret colaborarea in acest sector.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>