Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marcel Cucu, despre conducerea FNPAR: Dezinformarea, minciuna, patima politica


Va transmit un comentariu personal, referitor la “adunarea generala” FNPAR de vineri 28 ianuarie, urmata de o “conferinta de presa”cu … un singur microfon:
Dezinformarea, minciuna, patima politica, iata cum poate fi caracterizata “conferinta de presa”de vineri, a conducerii (inca) a FNPAR. D-l Matei a rasuflat usurat, a scapat de singurul membru (LAPAR), cu reprezentare nationala si cu cea mai mare pondere in randul agricultorilor, care incerca sa-i ceara sa intre in cadrul legal si in competentele firesti, ale acestei Federatii. Acum d-l Matei incearca sa acrediteze ideea ca, inca 3-4 ani, nimeni si nimic nu-i poate schimba obiceiurile si deciziile discretionare.

D-l Matei a patronat, timp de patru ani, structura nedefinita nici pana acum, a Federatiei, s-a scuturat de organizatiile reprezentative si a umplut Federatia de “membri”fara reprezentare (vezi APA Olt, cu un singur membru cotizant, la fel APCPT Dolj, Sturionii si Stuparul din Banat, APCPT Timis, etc.), sau in afara domeniului de activitate (Siveco, asociatii de constructori si comercianti de tractoare, de comercianti de produse chimice, etc.).

Este ca si cum un membru valid ar fi si Petrom-ul, care vinde motorina agricultorilor, sau marile companii de seminte, sau fabricile de electromotoare pentru stergatoarele de parbriz ale tractoarelor. Membrii acestor “asociatii”, sunt purtati pe la Bruxelles, ca sustinatori ai politicilor dorite de agricultori. Cum ar putea sa mai incapa si problemele reale ale agricultorilor, intr-o asemenea pleiada de … membri. In acest timp, d-l Matei solicita, in numele agricultorilor, sprijin de la buget, pentru sustinerea cotizatiei la COPA-COGECA… Si ca o culme a infatuarii, la intalnirea din toamna trecuta, acordata de Comisarul European, reprezentantilor agricultorilor, a trimis o persoana total nesemnificatica ca reprezentare, fara un program de discutii consistent.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

D-l Matei, a facut din Statutul Federatiei, un instrument care-i permite sa ia decizii aberante, dar la capitolul de atributii ale presedintelui, aproape nimic. A umplut capitolul de obiective, cu preocupari straine de scopul pentru care a fost constituita aceasta Federatie, implicand-o in activitati si atitudini suprapuse federatiilor serioase si producandu-le perturbari.

D-l Matei a gasit de cuviinta, ca adunarile generale sunt manifestari dupa cheful sau, doar cand apar subiecte de dezbatere (in deschiderea “adunarii generale” a afirmat ca asta este motivul pentru care s-a intarziat trei ani, pentru convocarea ei), asa ceva nu se poate intampla decat odata la patru ani. Este singura prevedere statutara, la care doar legea nu i-a dat voie s-o modifice.

O prevedere aberanta a Statutului, prevede ca nimeni, fara aprobarea presedintelui, nu poate avea o interventie pe subiect, mai mult de trei minute. Programul prezentat de contracandidatul sau in alegeri, nu a fost inclus in mapa cu documente, iar eventuala prezentare a acestui program trebuia sa se incadreze in cele trei minute.

O alta prevedere a Statutului, stipuleaza ca orice convocare a adunarii generale se face cu o luna inaintea desfasurarii acesteia, dar tot cu exact o luna trebuie depusa si candidatura si Programul candidatului. Cu alte cuvinte, cand un membru al Federatiei ia la cunostinta de convocarea presedintelui, in decurs de cateva ore, sau minute, trebuie sa decida si cu privire la eventuala candidatura, dar si cu Programul pe care acesta trebuie sa-l prezinte. In aceeasi zi, 30 decembrie, d-l Matei a anuntat convocarea Adunarii Generale, dar si-a inregistrat si propria candidatura. Din pacate, pentru el, n-a folosit abacul pentru a determina termenul de o luna (minimum 30 de zile, ca doar nu foloseste luna februarie ca etalon) si astfel adunarea devine nestatutara.

Manifestarile domnului Matei, sunt manifestari de forta politica, majoritatea adeptilor sai fac parte dintr-un partid politic important (primvicepresedintele ales ieri, este membru marcant al acestui partid, iar unul dintre membri, asociat…unic la Olt, a fost secretar de stat in minister, din partea aceluiasi partid politic). D-l Matei a candidat, din pozitia de presedinte al Federatiei, la precedentele alegeri generale, din partea aceluiasi partid. Atunci, alegatorii au fost bine informati si au dat dovada de discernamant, dar d-l Matei nu trebuia sa riste ceva si a revenit in fruntea Federatiei, pe care o duce spre cele mai inalte culmi…

Candidatul LAPAR, la presedentia FNPAR, nu are si nu a avut optiuni politice. Aceasta a fost optiunea Ligii, pentru a incerca depolitizarea federatiei, care trebuie sa ne reprezinte in fata organismelor europene, singura optiune importanta, dintre obiectivele Federatiei.

Pozitia, de ieri, a d-lui Matei, este descalificanta, fata de interesele reale ale Federatiei, iar “discursul” la “conferinta de presa”, penibil.

Cred ca LAPAR nu va face niciodata parte dintr-o federatie, cu o asemenea coordonare.

Sper ca LAPAR va analiza posibilitatea de a contesta legitimitatea reprezentarii agricultorilor romani, la COPA-COGECA si sa atraga atentia autoritatilor, cu privire la alocarile de fonduri de la bugetul de stat, pentru plata cotizatiei, iar pentru platile efectuate, justificarea cheltuirii acestora.

In nume personal, atrag atentia mass media, referitor la minciunile si dezinformarile d-lui Matei si fac precizarea ca cei doi indivizi, postati la usa de intrare, a salii de sedinte, nu pot fi numiti organizatori, cata vreme isi pun in functiune muschii, pentru a da afara un membru al LAPAR.

31.01.2011
Marcel Cucu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016