Miza: 40.000 de hectare, cu o valoare de peste 4 miliarde de euro

Miza acestui demers este degajarea unor suprafeţe (40.000 de hectare) pentru a putea fi vândute sau, în cel mai fericit caz, retrocedate, la pândă aşteaptând clientela politică a guvernării şi mafia retrocedărilor, după cum susţin cercetătorii agricoli.
Valoarea acestor terenuri este de peste 4 miliarde de euro, luptele cele mai dure urmând să se dea pe terenurile mult disputate de lângă Bucureşti ale staţiunii pomicole Băneasa. Surse din cadrul Ministerului Agriculturii susţin că asupra Cabinetului Tăriceanu s-au făcut, în ultimul timp, presiuni din teritoriu pentru strămutarea staţiunilor de cercetare. Adminsitraţiile locale se plâng de asemenea că sunt supuse la rândul lor unor presiuni mari, pentru alocarea unor suprafeţe pentru dezvoltarea unor investiţii zonale. Comisioanele sunt oricum binevenite acum înainte de campania electorală. Cabinetul Tăriceanu vrea să mute staţiunile de cercetare, printr-o ordonanţă de urgenţă, dar nu are nici cea mai vagă idee unde le va aşeza.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Potrivit surselor noastre, reprezententanţii Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) " Gheorghe Ionescu-Şişeşti" (n.n. forul naţional de consacrare ştiinţifică în domeniu) au fost chemati la Minister si li s-a spus să găsească rapid justificări care ar putea să împiedice planul lui Tăriceanu. Secretarul de stat Gheorghe Albu a trimis o notă la ASAS, acum două săptămâni, prin care le comunică decizia Guvernului de reorganizare a sectorului. Ministerul Agriculturii a cerut Academiei să comunice "condiţiile în care se poate face strămutarea unor unităţi de cercetare-dezvoltare din jurul oraşelor, prin schimb de teren cu ADS, fondurile necesare pentru strămutare, actele normative ce ar trebui adoptate, evaluarea timpului necesar pentru realizarea acestui obiectiv, acţiuni ce trebuie întreprinse pentru a crea cadrul juridic, financiar şi tehnic şi lista cu unităţi de cercetare ce ar putea intra în această acţiune".
Pe acelasi subiect:
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News