Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marii retaileri despre Valeriu Tabara: E mai usor sa denigrezi retailul decat sa modernizezi agricultura


Reprezentantii Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) solicita ministrului Agriculturii, Valeriu Tabara, sa inceapa rapid demersuri pentru realizarea de centre regionale de colectare a produselor agricole si alimentare romanesti, precizand ca acestuia ii "e mai usor sa denigreze retailul decat sa modernizeze agricultura".
"AMRCR constata ca Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii, s-a lansat in ultimele saptamani intr-o serie de atacuri la adresa marilor retaileri, considerandu-i pe acestia responsabili de cresterile de preturi ale alimentelor", se precizeaza intr-un comunicat al Asociatiei.

Reprezentantii acesteia au precizat ca atacurile vin in ciuda faptului ca Raportul Anual al Consiliului Concurentei spune ca, in ultimii 5 ani, cresterea preturilor la consumator a fost mai putin accentuata decat cresterea preturilor la producator, observandu-se un decalaj care dovedeste o data in plus ca retailul modern a fost unul benefic pentru consumatorul final.

"Retailerii din Romania se vad nevoiti sa riposteze pentru modul in care sunt folositi drept 'tapi ispasitori' pentru toate problemele existente in sectorul agro-alimentar, in conditiile in care multe dintre propunerile legislative actuale sunt restrictive si impiedica realizarea unui comert modern. Este probabil mai usor sa denigrezi retailul, decat sa faci eforturi sa modernizezi agricultura", precizeaza reprezentantii AMRCR.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe de alta parte, ei adauga ca este curios faptul ca ministrul Agriculturii se razboieste tocmai cu marile retele comerciale, invinuindu-le de lipsa ofertei de produse romanesti, in conditiile in care chiar acest minister are sarcina de a organiza centre de achizitie si de distributie a produselor fermierilor mici si mijlocii, astfel incat accesul acestora in retelele de hipermarket sa fie posibil.

"Stim foarte bine ca, de-a lungul ultimilor 20 de ani, Ministerul Agriculturii nu a avut o politica de incurajare a asocierii producatorilor agricoli, pentru ca in acest fel sa se poata intemeia o agricultura industriala si sa se ofere fermierului roman posibilitatea de a intra intr-o competitie europeana. Prin sprijinirea asociatiilor agricole si prin crearea de centre de colectare, produsele romanesti ar fi avut astfel sansa sa concureze pe piata interna cu marfurile de import. Din pacate, in afara de subventii, acest minister nu a sustinut cu nimic fermierul roman, ci dimpotriva, l-a abandonat bunului plac al procesatorilor si speculantilor", subliniaza reprezentantii Asociatiei.

Ei considera ca in nicio tara in care se deruleaza un comert modern micii producatori nu au contracte directe cu marile retele de magazine, intrucat este evident faptul ca doar asociindu-se, acestia vor putea furniza volumele mari de marfa solicitate si rulate zilnic de marile magazine.

AMRCR estimeaza ca puterea consumatorului roman a scazut in anul 2010 foarte mult, iar perspectivele lui 2011 sunt la fel de sumbre.

Asociatia cere in mod imperativ ministrului Agriculturii, Valeriu Tabara, sa inceapa demersuri urgente pentru realizarea de centre regionale de colectare a produselor agricole si alimentare romanesti.

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) este o asociatie profesionala din care fac parte cei mai mari jucatori care opereaza pe piata de retail din Romania. Aceasta a fost constituita in anul 2003 si are in acest moment urmatorii membri Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland, real, Selgros, Metro Cash & Carry, Billa, Mega Image, Profi, Penny Market, Praktiker , Bricostore, Baumax, Dedeman, Hornbach, OBI si Mobexpert.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016