Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marii traderi de cereale au de recuperat TVA de 100 milioane de euro


Marii traderi de cereale au de recuperat de la stat TVA de peste 100 mil. euro, pe o piaţă cu evaziune fiscală de circa 70%. Pe lista celor care ar putea beneficia de aceşti bani se numără companii cunoscute la nivel internaţional, precum Cargill, Glencore, Alfred C. Toepfer International şi Bunge, dar şi pe plan regional, cum ar fi Ameropa Ispoint (Serbia). Comercianţii de cereale susţin că întârzierile la rambursarea TVA-ului se ridică de la câteva luni până la doi ani, iar nerespectarea termenului le îngreunează activitatea.


Problemele iau naştere din cauza faptului că pe filiera cerealelor apar firme-fantomă, care se interpun în relaţia dintre producătorii agricoli şi comercianţi. Iar undeva lucrurile se încurcă, nu mai pot fi urmărite, afirmă surse din piaţa de profil.

Contactaţi de Business Standard, reprezentanţii patronatelor din domeniul industriei de morărit şi panificaţie nu au făcut comentarii în legătură cu subiectul rambursărilor de TVA. Până la închiderea ediţiei, nici reprezentanţii Ministerului Finanţelor nu au răspuns la solicitarea Business Standard cu privire la numele firmelor care au TVA de recuperat de la stat şi motivele pentru care se întârzie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

TVA-ul este o pierdere pentru statul român. Fenomenul este următorul: în lunile mai şi iunie se înfiinţează firme care cumpără cereale fără TVA şi apoi le vând cu TVA. Practic, cumpără kilogramul cu 0,4 lei şi-l dau mai departe cu 0,42 lei, plus TVA, pe care îl încasează, nu-l dau la stat. După câteva luni, depun bilanţul cu datorii la Tribunalul comercial sau vând firma afară. Când depun bilanţul, nu-i întreabă nimeni unde sunt banii, a declarat pentru Business Standard Culiţă Tărâţă, unul din cei mai mari producători agricoli din România, care are şi activitate de comerţ.

El adaugă că ar trebui să se procedeze şi la cereale la fel ca la lemn, unde în tranzacţiile cu TVA există măsuri simplificate.

Citeste mai mult in Business Standard
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016