
Mai întâi, un cules de la flora spontană din culturile de grâu ale ţăranilor (nu de pe marile suprafeţe ale marilor fermieri), albăstrele,scaieţi, pălămidă etc. O miere de culoare galben- verzuie, calitatea I. Aproximativ 12-15kg / familie.
După asta a înflorit floarea-soarelui. A mers foarte bine! Am extras de două ori. Am avut familii de la care am recoltat 55-60 de kg. Aceeaşi situaţie şi la ceilalţi apicultori din Băileşti şi din loalităţile limitrofe. Cred că norocul nostru a constat în faptul că nu a plouat în timpul înfloririi florii-soarelui. Pe toată durata culesului temperatura a oscilat în jurul a 30 grade.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Apicultori, evitaţi marile culturi. Ăştia ne omoară bietele albine şi nectar nu dă. Ex: În comuna Moţăţei, Dolj, un scoţian a avut o tarla de 600 de ha de floarea-soarelui. Nicio moleculă de miere n-a dat acest lan. În schimb, cultura arăta nemaipomenit de frumoasă. În concluzie, culesul din anul acesta a fost bun.
Mărin din Băileşti
Citeşte şi articolul care a generat acest comentariu
ACTUALIZARE ora 10.50
Aveti dreptate sa confirmati o productie buna de miere la floarea soarelui, intervine dr. ing. Bălana Ilie, cercetător principal la ICDA Fundulea.
In zona dumneavoastra in mod cert ati vizitat sole cu hibrizi romanesti cu potential melifer ridicat fata de zona despre care spuneti ca hibrizii cultivati nu au secretat nectar. In acest caz este vorba de hibrizi straini, cu grad ridicat de autofertilitate si potential melifer scazut. Cercetari personale la ICDA Fundulea pun in evidenta la hibrizii romanesti productii de miere de 72-87 kg/ha, comparativ cu hibrizii straini, cu grad ridicat de autofertilitate, care au o secretie scazuta de nectar, respectiv o productie de miere cu 18-30% mai mica, a mai precizat specialistul.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.57 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News