Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Masuri simplificate, pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene

masuri-simplificate-pentru-cresterea-absorbtiei-fondurilor-europene

Autoritatile sustin ca, in vederea fluidizarii si cresterii eficientei implementarii programului PNDR2020, au fost adoptate pe parcursul anului trecut modificari importante, in comparatie cu perioada anterioara de programare.


Acestea au produs efecte semnificative in ceea ce priveste simplificarea procedurilor, accelerarea fazelor de depunere, evaluare sau contractare, cu o reducere estimata a perioadei necesare de aproximativ 70%, inregistrand astfel o crestere a calitatii proiectelor si a eficientei programului.
 
Astfel, a fost introdusa posibilitatea de depunere on-line in vederea reducerii perioadei de timp si a costurilor necesare pentru depunerea proiectelor, fiind elaborata si actualizata continuu baza de date cu preturi de referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate care pot fi achizitionate prin masurile de investitii aferente PNDR 2014 - 2020 in scopul reducerii poverii administrative la nivelul beneficiarilor.
 
De asemenea, s-a redus si numarul de documente solicitate la depunerea proiectelor si s-a impus evaluarea continua a proiectelor depuse in vederea scurtarii termenelor de la depunere la contractare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

„A fost prelungit termenul de la notificarea selectarii cererii pana la contractare, in situatiile in care avizele necesare incheierii contractului necesita termene mai lungi, au fost reduse perioadele de timp, atat in cazul avizarii unor modificari in proiecte, cat si in cazul avizarii dosarelor de achizitii, publicarea proiectelor de ghiduri ale solicitantului in forma finala, aprobata, cu cel putin 7 zile calendaristice inainte de lansarea sesiunii de depunere a cererilor de finantare avand in vedere necesitatea unei perioade suficiente de consultare publica care sa permita transmiterea de catre toate partile interesate a unor observatii relevante, evitandu-se astfel blocaje in implementare precum si publicarea pe site-ul AFIR a ghidului solicitantului si a documentelor de procedura aferente”, precizeaza reprezentanţii AFIR.
 
Nu in ultimul rand a fost semnat un acord cu Fondul European de Investitii, care prevede implementarea unui instrument financiar de creditare derulat prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020, prin care se faciliteaza accesul la finantare al fermierilor si intreprinzatorilor din mediu rural.
 
In schimb, obtinerea de avize si autorizatii necesare proiectelor de investitii din cadrul PNDR si derularea procedurilor de achizitie a bunurilor, serviciilor, lucrarilor precum si livrarea acestora la timp sunt inca probleme reale intampinate de beneficiari anul trecut.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016