Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mediul de afaceri italian, solicitare pentru autoritatile romane: Lasati oamenii sa vina la munca!

mediul-de-afaceri-italian-solicitare-pentru-autoritatile-romane-lasati-oamenii-sa-vina-la-munca

Mediul de afaceri italian cu investitii solide in agricultura solicita autoritatilor romane sa lasa oamenii sa vina la munca, intrucat "terenurile au nevoie disperata de ei pentru recoltare".


"Desi a avut loc recent o intalnire intre ministrul agriculturii din Italia, Teresa Bellanova, si Ambasadorul Romaniei in Italia, George Bologan, inca nu am avut vesti legate de deblocarea acestei situatii sau eventuale acorduri. Confindustria Romania solicita institutiilor romanesti si italiene o solutie rapida. Trebuie sa acceleram pentru a gasi un punct de intalnire comun intre cele doua tari, pentru a asigura sosirea in Italia a acestor lucratori sezonieri. Italia angajeaza zeci si zeci de mii de muncitori romani in agricultura, pe langa cei de care are nevoie in domeniul turismului, pentru hoteluri si restaurante, care pentru moment sunt in asteptare", arata un comunicat al Confindustria Romania.
 
Presedintele Confindustria Romania, Giulio Bertola, spune ca, atunci cand a lucrat la proiectul legat de forta de munca, nu s-a gandit cu siguranta la muncitorii romani "de care terenurile agricole din Italia au disperata nevoie in aceste saptamani", pentru a putea incepe recoltarea produselor de sezon, fructe si legume.
 
"Mai degraba, pachetul sau de asistenta sanitara Impresa Famiglia il dezvoltase pentru a pregati unul din proiectele destinate sa sprijine repornirea industriei, atat in Italia, cat si in Romania. In acelasi timp, a fost conceput ca un instrument extrem de util pentru atragerea inapoi in Romania a unor categorii de persoane care lucrau in strainatate, garantandu-le acestora o asistenta medicala la cel mai inalt nivel", mai arata comunicatul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Patronatul mai precizeaza ca in timp ce Confindustria Romania solicita autoritatilor sa gaseasca o solutie rapida pentru Italia, "chiar ieri 13 aeronave pline cu lucratori agricoli au plecat din Romania, dar in directia Germania".
 
Confindustria Romania mai arata ca situatia Romaniei de astazi, in ceea ce priveste numarul de persoane infectate si raspandirea bolii, este cea a Italiei de la jumatatea lunii februarie.
 
"Circulatia lucratorilor intre state ar putea avea loc, dar numai daca ar avea un impact aproape zero asupra sistemului tarii care ii primeste si ii angajeaza. Pe de o parte, in Italia, poate pe buna dreptate exista ingrijorarea ca sosirea in masa a mii de muncitori risca sa adauge un stres suplimentar sistemului public de sanatate, care se afla deja in dificultate incercand sa faca fata impactului coronavirusului asupra propriilor cetatenilor, pe de alta parte, poate ca romanii insisi se tem ca, venind in Italia, ar putea sa nu beneficieze de asistenta adecvata in caz de nevoie si, prin urmare, nu toata lumea este dispusa sa plece", spun reprezentantii patronatului.
 
Acesta subliniaza ca se pare ca, pana in prezent, nu exista nicio procedura care sa poata linisti ambele parti.
 
"Daca luam in considerare cazul muncitorilor romani din sectorul agricol, in acest mod nu ar exista riscul cresterii volumului de munca pentru sistemul public de sanatate", mai adauga Confindustria.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016