Din cauza numărului foarte mare de incendii izbucnite la vegetaţia uscată, este interzisă folosirea focului în spaţii deschise fără permis de lucru şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării acestuia.
Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se face numai după obţinerea permisului de lucru cu foc, conform prevederilor normelor generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 163/2007. Permisul de lucru cu foc se emite de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau de către o persoană desemnată în acest sens. „Potrivit legislaţiei specifice, primarii sunt obligaţi să aducă la cunoştinţa cetăţenilor prevederile generale care trebuie respectate, având în vedere că, în perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea miriştii, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă. În ultimul timp, pe raza judeţului Mehedinţi au avut loc foarte multe incendii din caza focului lăsat nesupravegheat în spaţii deschise“, a declarat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta“.
Citeste mai mult in Gazeta de Sud
Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se face numai după obţinerea permisului de lucru cu foc, conform prevederilor normelor generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 163/2007. Permisul de lucru cu foc se emite de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau de către o persoană desemnată în acest sens. „Potrivit legislaţiei specifice, primarii sunt obligaţi să aducă la cunoştinţa cetăţenilor prevederile generale care trebuie respectate, având în vedere că, în perioadele de caniculă şi secetă prelungită, arderea miriştii, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă. În ultimul timp, pe raza judeţului Mehedinţi au avut loc foarte multe incendii din caza focului lăsat nesupravegheat în spaţii deschise“, a declarat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta“.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Gazeta de Sud
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News