O fermă de melci bio începe livrările către Italia. Mircea Hotca are şapte tone de melci, din specia locală Helix Pomatia. Anul acesta, întreprinzătorul sătmărean va exporta în Italia primele trei tone. La trei kilometri de Negreşti-Oaş spre Bixad se află singura fermă bio de melci din judeţul Satu Mare. Ferma aparţine tânărului Mircea Hotca, 28 de ani, din Negreşti-Oaş, care a înfiinţat-o în urmă cu doi ani printr-un proiect SAPARD în valoare de peste 200.000 de lei.
Din totalul sumei, tânărul a alocat din propriul buget peste 100.000 de lei, adică 50% din valoarea totală a proiectului. Meniul melcilor bio este compus numai din legume, iar folosirea furajelor sau a substanţelor de tratare a legumelor este interzisă.
„Melcii bio sunt hrăniţi numai cu legume. Nu am voie să introduc în hrana lor furaje, dar nici nu am voie să tratez cu chimicale legumele pe care le cultiv pentru ei. Aceşti melci nu primesc vitamine pentru a se dezvolta, totul este pe cale naturală", a mai spus Mircea Hotca. Ferma lui se întinde pe o suprafaţă de 17.000 mp, din care 6.000 sunt cultivaţi.
Kilogramul de melci, patru euro
„După câţiva ani, această suprafaţă de teren nu va mai fi arată şi semănată, astfel încât melcii se vor hrăni cu plantele care vor creşte în mod natural". În prezent are 7.000 de kilograme de melci, iar peste câteva săptămâni va exporta primele trei tone din producţia proprie pentru o firmă din Italia.
citeste mai mult in adevarul
Din totalul sumei, tânărul a alocat din propriul buget peste 100.000 de lei, adică 50% din valoarea totală a proiectului. Meniul melcilor bio este compus numai din legume, iar folosirea furajelor sau a substanţelor de tratare a legumelor este interzisă.
„Melcii bio sunt hrăniţi numai cu legume. Nu am voie să introduc în hrana lor furaje, dar nici nu am voie să tratez cu chimicale legumele pe care le cultiv pentru ei. Aceşti melci nu primesc vitamine pentru a se dezvolta, totul este pe cale naturală", a mai spus Mircea Hotca. Ferma lui se întinde pe o suprafaţă de 17.000 mp, din care 6.000 sunt cultivaţi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Kilogramul de melci, patru euro
„După câţiva ani, această suprafaţă de teren nu va mai fi arată şi semănată, astfel încât melcii se vor hrăni cu plantele care vor creşte în mod natural". În prezent are 7.000 de kilograme de melci, iar peste câteva săptămâni va exporta primele trei tone din producţia proprie pentru o firmă din Italia.
citeste mai mult in adevarul
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News