Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mesagerul de Bistrita-Nasaud: A doua oportunitate de finanţare pentru fermele de semisubzistenţă


Fermierilor cu vârsta de până la 62 de ani, care nu au reuşit anul trecut să acceseze ajutorul pentru fermele de semisubzistenţă, de 1500 de euro/an timp de 5 ani, prin Măsura 141 în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, li se oferă acum a doua oportunitate. Potrivit directorului adjunct al DADR Bistriţa-Năsăud, Iacob Pop, azi, 15 aprilie, se deschide cea de-a doua sesiune de finanţare pe Măsura 141, după cea de anul trecut în urma căreia judeţul Bistriţa-Năsăud s-a clasat primul pe ţară ca număr de dosare aprobate, 564 de fermieri bistriţeni fiind deja puşi în plată cu prima tranşă de 1500 de euro.
În plus, anul acesta sunt planificate două sesiuni de primire a cererilor, una acum şi una în toamnă, în perioada 15 octombrie - 15 noiembrie, pentru fiecare fiind alocaţi 75 de milioane de euro. Mecanismul de solicitare şi aprobare este similar cu cel de anul trecut, respectiv întocmirea unui plan de afaceri şi completarea cererii de finanţare (cu sprijinul specialiştilor DADR, documentele putând fi descărcate şi de pe site-ul MADR), depunerea dosarelor la DADR şi, în final, semnarea contractelor la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Bistriţa-Năsăud (OJPDRP). Documentaţia este într-adevăr stufoasă, însă nu impozibil de realizat, după cu s-a dovedit anul trecut, când peste 560 de fermieri au reuşit cu ajutorul angajaţilor DADR. "La fel ca anul trecut, DADR a întocmit adrese detaliate despre condiţiile de eligibilitate şi documentaţia pe Măsura 141, pe care le-am trimis primăriilor pentru a-i informa şi ajuta pe oameni. Fermierii sunt deosebit de interesaţi de această măsură şi ne aşteptăm, de mâine, la o perioadă foarte aglomerată", ne-a declarat directorul adjunct al DADR, care aduce la cunoştinţa fermierilor informaţii utile în vederea accesării acestui ajutor nerambursabil.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Mesagerul de Bistrita-Nasaud.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016