
Specialiştii apreciaza că orzul şi grâul de toamnă se află în fazele de răsărire, formare a frunzei a treia şi înfrăţire (20-100%). Culturile semănate în epoca optimă vor prezenta o stare de vegetaţie în general bună şi medie, respectiv medie şi slabă în semănăturile înfiinţate tardiv.
Sub aspect fenologic, cultura de rapiţă îsi va continua faza de dezvoltare a aparatului foliar, plantele prezentând o uniformitate şi vigurozitate în general bună şi medie. În aproape toate plantaţiile, speciile pomi-viticole vor parcurge starea de repaus vegetativ. De asemenea, pe terenurile cu expoziţie sudică va fi posibilă declanşarea fazei de umflare a mugurilor de rod. Pe ansamblu, lucrările agricole de sezon (fertilizări, pregătirea patului germinativ, lucrări de întreţinere la pomii fructiferi şi viţa de vie) se vor desfăşura în bune condiţii, exceptând zilele cu precipitaţii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Specialiştii INMH recomandă verificarea vigurozităţii plantelor la speciile de toamnă (orz, grâu şi rapiţă), precum şi a mugurilor de rod la cele pomi-viticole, administrarea îngrăşămintelor minerale pe bază de azot şi potasiu la culturile de toamnă înfiinţate în epoca optimă, efectuarea lucrărilor de întreţinere în vii şi livezi (tăieri, fertilizări, tratamente fito-sanitare), efectuarea arăturilor în vederea însămânţărilor de primăvară şi pregătirea patului germinativ şi semănatul culturilor de primăvară din prima urgenţă.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News