Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Meteorologii: "starea de vegetatie a culturilor de toamna este buna, recomandam semanarea culturilor din prima urgenta"


fermieri-pe-campPe fondul temperaturilor maxime ridicate din aer, la culturile de rapiţa, orz şi grâu de toamna, procesele de creştere si dezvoltare se vor desfăşura pe ansamblu normal, îndeosebi în zonele de câmpie din jumătatea de sud a ţării, informează Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie.

Specialiştii apreciaza că orzul şi grâul de toamnă se află în fazele de răsărire, formare a frunzei a treia şi înfrăţire (20-100%). Culturile semănate în epoca optimă vor prezenta o stare de vegetaţie în general bună şi medie, respectiv medie şi slabă în semănăturile înfiinţate tardiv.
Sub aspect fenologic, cultura de rapiţă îsi va continua faza de dezvoltare a aparatului foliar, plantele prezentând o uniformitate şi vigurozitate în general bună şi medie. În aproape toate plantaţiile, speciile pomi-viticole vor parcurge starea de repaus vegetativ. De asemenea, pe terenurile cu expoziţie sudică va fi posibilă declanşarea fazei de umflare a mugurilor de rod. Pe ansamblu, lucrările agricole de sezon (fertilizări, pregătirea patului germinativ, lucrări de întreţinere la pomii fructiferi şi viţa de vie) se vor desfăşura în bune condiţii, exceptând zilele cu precipitaţii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Specialiştii INMH recomandă verificarea vigurozităţii plantelor la speciile de toamnă (orz, grâu şi rapiţă), precum şi a mugurilor de rod la cele pomi-viticole, administrarea îngrăşămintelor minerale pe bază de azot şi potasiu la culturile de toamnă înfiinţate în epoca optimă, efectuarea lucrărilor de întreţinere în vii şi livezi (tăieri, fertilizări, tratamente fito-sanitare), efectuarea arăturilor în vederea însămânţărilor de primăvară şi pregătirea patului germinativ şi semănatul culturilor de primăvară din prima urgenţă.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016