Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mihail Dumitru: Suprataxarea terenurilor agricole nelucrate este o masura politica


Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat ca sustine impozitarea suplimentara a terenurilor agricole nelucrate, dar ca aceasta masura este una cu implicatii policitice, iar o decizie va fi luata doar in coalitie, informeaza Mediafax.
"Impozitarea suplimentara a terenurilor agricole nelucrate este la stadiul de discutii. Am discutat-o informal atat la noi in minister, cat si cu Ministerul Finantelor. Fiind o masura de impozitare, nu poate fi propusa de noi ca proiect de act normativ, ci de catre Ministerul Finantelor", a spus Dumitru.

El crede ca introducerea suprataxãrii ar putea fi discutata la inceputul toamnei in Guvern.

Proprietarii de terenuri arabile situate in extravilan platesc un impozit anual cuprins intre 36 de lei si 43 lei pe hectar, banii ajungand la bugetele locale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Eu cred ca este o masura pe care trebuie sa o luam, altfel nu vom rezolva niciodata problema terenurilor nelucrate. Aceasta este insa o masura politica, care va fi discutata in coalitie. Va fi o decizie politica", a adaugat ministrul.

Dumitru a precizat ca, potrivit datelor APIA, in Romania sunt peste 560.000 de hectare de teren nelucrate, dar ca exista estimari potrivit carora suprafata ar fi de doua milioane de hectare.

"Daca am lua o medie de un milion de hectare si ele ar fi lucrate si ar avea o productie medie de 2,6 tone pe hectar de grau, ar insemna 2,6 milioane de tone. La un pret minim de 100 de euro pe tona de grau s-ar putea obtine o productie de 260 de milioane de euro. Aceste terenuri sunt o sursa suplimentara de venit si pentru fermieri, si pentru buget, pe care nu o folosim", a incheiat ministrul Agriculturii.

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a declarat la inceputul lunii februarie ca persoanele care au terenuri agricole, dar nu le folosesc, ar trebui sa fie penalizate si sa plateasca un impozit suplimentar.

ªi presedintele Traian Basescu a vorbit, la inceputul lunii mai, despre "evaziunea" din agricultura, aratand ca in ultimii zece ani statul a acordat subventii "de 30 de miliarde" in agricultura si a avut incasari de "400 de milioane", iar in acelasi timp se acorda subventii pentru terenurile nelucrate.

"Vor mai fi si multe alte masuri pe care trebuie sa le ia Guvernul, cum ar fi (...) unele analize cu privire la impozite", a spus Basescu, aratand, ca exemplu, ca statul plateste o subventie de 135 de euro pentru fiecare hectar de teren agricol, iar impozitul platit de proprietar pentru suprafata este de 35 de lei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016