Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul a publicat variantele consultative ale ghidurilor pentru masurile 141 si 142


Ministerul Agriculturii a publicat primele versiuni, aflate in consultare publica, ale ghidurilor solicitantului pentru masurile:

Fermele de semi-subzistenta
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul nerambursabil acordat prin Măsura 141 sunt persoanele fizice în vârstă de până la 62 de ani (neîmpliniţi la data depunerii cererii de finanţare), care desfăşoară activităţi economice, în principal activităţi agricole şi a căror exploatatie agricola are o dimensiune economică cuprinsă între 2 şi 8 UDE (Unitate de Dimensiune Economica; 1 UDE = 1.200 Euro), este înregistrată în Registrul fermelor/Registrul agricol si comercializează o parte din producţia agricolă obţinută.

Persoanele fizice pot desfăşura activităţi economice şi se pot înregistra şi autoriza în
conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 44/2008: individual şi independent, ca persoane fizice autorizate, ca întreprizători titulari ai unei întreprinderi individuale sau ca membri ai unei întreprinderi familiale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pentru fiecare ferma de semi-subzistenta se acorda sprijin public nerambursabil de 1.500 de Euro/an, pentru o perioada de cinci ani.

Infiintarea grupurilor de producatori
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 142 sunt grupurile de producători recunoscute oficial începând cu data de 1 ianuarie 2007 până la 31 decembrie 2013, conform prevederilor legislaţiei în vigoare. Se exclud de la finanţare grupurile de producători, recunoscute preliminar, cele care au primit sprijin prin Programul SAPARD sau de la bugetul naţional, precum şi organizaţiile de producători din sectorul legume-fructe care beneficiază de sprijin prin Regulamentul (CE) nr. 2200/1996, precum şi organizaţiile de producători înfiinţaţi pentru cultura de hamei.

În cadrul măsurii 142 se acordă sprijin pentru grupurile de producători recunoscute conform legislaţiei naţionale în vigoare, care activează în următoarele sectoare:

1.Sectorul agricol:
  • culturi de câmp (cereale, oleaginoase, culturi proteice, tehnice, culturi rădăcinoase câmp);
  • horticultură ( flori, plante ornamentale);
  • viticultură (viţă de vie pentru vin);
  • creşterea animalelor pentru lapte;
  • creşterea animalelor (excluzând laptele);
  • granivore (porci şi păsări);
  • mixt (creşterea animalelor pentru lapte şi carne/culturi vegetale şi creşterea animalelor).

2.Sectorul forestier:
  • produse lemnoase;
  • produse nelemnoase (fructe de padure, ciuperci din flora spontana, plante medicinale, rasina si seminte forestiere


Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016