Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Agriculturii a cerut Consiliului Concurentei sa analizeze scumpirea alimentelor
Seful MADR sustine ca cresterea tarifelor la energie si carburanti, dar si o depreciere rapida a leului, au insemnat costuri in plus pentru producatori si transportatori si, implicit, preturi mai mari la raft pentru principalele produse alimentare, insa nu o dublare a acestora.
„Am sesizat Consiliul Concurentei pentru a analiza situatia pe care am gasit-o in piata in aceasta perioada, referitoare la scumpirile produselor alimentare, la oua, lapte, produse din lapte — si aici vorbim in special de unt, intrucat din analizele pe care le-am facut am constatat ca nu sunt motive obiective care sa determine cresterea de preturi. Cerem sprijinul Consiliului Concurentei pentru a vedea daca nu cumva sunt elemente care vizeaza o intelegere intre comercianti, pentru ca altfel nu se explica. Ministerul Agriculturii a transmis deja o adresa oficiala catre Consiliul Concurentei in care solicita institutiei sa analizeze scumpirea alimentelor”, a precizat Petre Daea.
Acesta sustine ca a luat la pas in aceasta perioada mai multe piete si magazine din Bucuresti si a constatat „anomalii si lucruri de neinteles”, in conditiile in care nu au fost inregistrate cresteri in costurile de productie, insa pretul alimentelor s-a dublat la raft, in unele cazuri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
„Am mers in piete si in magazine si am vazut care sunt preturile la raft. Ne-am dus la producatori ca sa vedem care sunt costurile de productie si daca in costuri au aparut modificari, ca urmare a scumpirii vreunui element ce compune costul de productie si am constatat ca nu exista. Poate doar acele mici modificari care apar in fiecare an, cand temperaturile scad, dar care nu justifica scumpirile din piata. De aceea am solicitat Autoritatii de Concurenta sa faca o analiza, pentru a vedea daca nu sunt alte cauze, intrucat Ministerul Agriculturii nu are instrumente si nici prevederi legale pentru a interveni pe piata. Este o preocupare a mea, pentru a descifra cauzele scumpirii alimentelor, in conditiile in care nu sunt cresteri pe costurile de productie. De exemplu, carnea de porc a scazut la producatori, iar la raft creste. Oul pleaca de la producator cu 36 de bani si ajunge la raft cu un leu, iar la unt este o situatie similara. Sunt anomalii si lucruri de neinteles”, a explicat ministrul Agriculturii.
Cresterea tarifelor la energie si carburanti, dar si o depreciere rapida a leului, au insemnat costuri in plus pentru producatori si transportatori si, implicit, preturi mai mari la raft pentru principalele produse alimentare, insa nu o dublare a acestora. Ouale au ajuns sa coste in prezent peste un leu bucata, iar pretul untului aproape ca s-a dublat si el.
Reprezentantii Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania sustin ca pretul oualor a crescut la poarta fermei cu doar 24% in octombrie 2017, comparativ cu perioada similara a anului trecut, aceasta situatie fiind determinata insa de criza fipronilului din luna august, care a distorsionat piata in unele state membre ale Uniunii Europene.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.5 din 2 voturi