Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Agriculturii garanteaza calitatea graului romanesc

Precizarile referitoare la acest aspect au fost facute dupa ce un trader din Romania a refuzat sa livreze 63.000 de tone de grau catre importatori din Egipt.
In acest context, Ministerul Agriculturii a venit cu precizari, confirmand ca graul romanesc respecta toate conditiile de calitate si ca nivelul de infestare cu ciuperca fitoparazita cornul secarei este sub 0,05 la suta.
„MADR a luat la cunostinta problemele pe care un operator roman de pe piata graului le intampina in relatia comerciala directa cu importatorii din Egipt care au refuzat achizitionarea a 63.000 de tone de grau deja contractate. Precizam ca, din punct de vedere calitativ, graul romanesc respecta toate conditiile de calitate, nivelul de infestare cu ciuperca fitoparazita 'cornul secarei' fiind sub 0,05%. In situatia particulara a operatorului roman, procentul de infestare cu ciuperca in cauza a fost de 0,0001%, deci de o mie de ori mai mic decat limita maxima admisa, care este de 0,1%”, se precizeaza intr-un comunicat al ministerului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propria ta Plantatie de Paulownia
Cum sa castigi 30 000 euro ha chiar din cel de-al 3-lea an al afacerii tale cu fabulosii arbori Paulownia Comanda acum CD-ul tau despre Plantatia de Paulownia Este UNICUL ghid aparut pe piata ideilor de afaceri privind infiintarea unei plantatii de Paulownia El iti arata de la A la Z ce inseamna aceasta afacere si te invata cum sa...
valabila 48h
In document se mai arata ca practicile importatorului egiptean nu au in vedere calitatea graului, ci intentia de a mari presiunea asupra pretului marfii deja contractate, graul romanesc indeplinind conditiile de calitate solicitate pe piata cerealelor.
Egiptul a mai introdus odata in cursul acestui an o interdictie similara privind importul de grau continand chiar si cel mai mic nivel de cornul secarei. In luna iulie insa, Egiptul a decis sa renunte la aceasta interdictie si sa accepte grau cu un continut de cornul secarei de maximum 0,05%, standardul acceptat la nivel international, dupa ce furnizorii au insistat ca este practic imposibil sa garanteze un continut zero de cornul secarei.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".
Votati articolul
Nota: 3.33 din 3 voturiIdei de afaceri in agricultura