Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Agriculturii lanseaza un termen de doi ani pentru refacerea infrastructurii de irigatii

ministerul-agriculturii-lanseaza-un-termen-de-doi-ani-pentru-refacerea-infrastructurii-de-irigatii

Reabilitarea infrastructurii secundare de irigatii este o prioritate pentru ministerul Agriculturii, care spera ca in urmatorii doi ani, prin alocarea a 370 de milioane din fondurile europene sa poata reface sistemul de irigatii.


“Este important este sa mentinem productia la nivel constant si in special in sud, in Banat, in Dobrogea, Moldova, acest lucru se poate face prin reabilitarea sistemului de irigatie. Iar Programul National de Dezvoltare Rurala vine sa rezolve aceasta problema. Sunt 370 de milioane de euro alocati si eu cred ca in doi ani de zile, cu aceasta infuzie de fonduri europene vom rezolva toata infrastructura secundara de irigatii”, a declarat Daniel Constantin, citat de Agerpres, in cadrul deschiderii unui nou centru APIA, in comuna Mociu, Cluj.
 
 Potrivit unui studiu al Bancii Mondiale, lansat anul trecut, din cele 14,8 milioane de hectare de teren agricol din Romania, 9,3 milioane de hectare reprezinta terenuri arabile. Pe 0.5 milioane de hectare, din cele 2,9 milioane de hectare de teren arabil amenajat pentru irigatii in perioada 1970-1989, exista inca sisteme de irigatii viabile economic. Pe alte aproximativ 0,6 milioane de hectare sistemele de irigatii sunt marginal viabile, iar pe 1,8 milioane de hectare sistemele sunt neviabile economic.
 
In cadrul aceluiasi eveniment, ministrul Agriculturii si-a exprimat dorinta ca in anul 2014 sa se mentina trendul ascendent pe care agricultura l-a inregistrat in 2013 si a subliniat importanta pe care exporturilor de produse agroalimentare au avut anul trecut in atingerea unei balante comerciale pozitive.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
“Eu sper sa mentinem trendul atat din punct de vedere al productiei, cat si din punct de vedere al valorificarii. Va reamintesc ca 2013 a fost un an record din punct de vedere al productiei obtinute, dar si al comertului cu produse agroalimentare. Este primul an dupa 1994, deci in ultimii 20 de ani, in care balanta comerciala este pozitiva, exportam mai mult decat importam. Produsele agroalimentare au avut un volum pe primele 11 luni – inca nu avem statistica pe 12 luni – de aproape 5 miliarde de euro”, a mai declarat Daniel Constantin.
 
Agricultura a fost unul dintre factorii cheie care au contribuit la cresterea economica de 3,5% inregistrata anul trecut. Sectorul a cumulat cifre de afaceri de 18,5 miliarde de euro, marcand o crestere de 28% fata de 2012.
 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016