Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Agriculturii vrea, din nou, o baza de date cu preturi de referinta

Guvernul ia in calcul realizarea unei baze de date cu preturi de referinta pentru lucrari, bunuri si servicii, care sa fie utilizata, de exemplu, in programele cu finantare UE, pentru a stabili daca pretul platit de beneficiarii de fonduri europene in cadrul achizitiilor este unul rezonabil.

In sedinta comitetului interministerial pentru gestionarea fondurilor comunitare, de la Palatul Victoria, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii Liviu Harbuz i-a spus premierului Emil Boc ca trebuie analizata oportunitatea unei astfel de baze de date cu preturi de referinta, existenta in tari precum Italia si Germania, sistem care reprezinta o conditie indirecta impusa de Comisia Europeana.

Ministerul nu este la prima incercare de acest gen. Vara trecuta, a existat intentia de a crea o baza de date care sa includa agentii economici implicati in lantul de desfacere al legumelor si fructelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Premierul i-a cerut secretarului de stat sa pregateasca un document pe aceasta tema care sa fie discutat in sedinta de guvern. "Este o recomadare a Comisiei Europene, nu este ceva impus, pentru ca difiera foarte mult preturile, de la un proiect la altul, de la o zona la alta. Ar trebui sa existe la Ministerul de Finante sau la Institutul National de Statistica, sa existe undeva aceasta baza de date cu preturi de referinta, pentru ca in momentul in care se fac licitatiile si se verifica dosarele de achizitie, functionarul sa vada cat e pretul pe piata", a explicat ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.

El a adaugat ca recomandarea a fost facuta la o misiune de audit pe programul SAPARD. "Anul trecut, cand s-a blocat SAPARD-ul, a fost facuta aceasta recomadare, pentru ca preturile erau foarte difertie de la un proiect la altul, de la o zona la alta, dar nu a fost o recomandare doar pentru Romania, ci pentru mai multe state", a spus Sarbu.

Harbuz a afirmat ca subiectul a fost discutat si anterior, iar ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a cerut ca baza de date sa fie nationala si sa fie utilizata pentru orice tip de achizitii, nu doar pentru cele din fonduri europene.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016