Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii anunta reabilitarea statiilor de irigat

ministrul-agriculturii-anunta-reabilitarea-statiilor-de-irigat

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat ca reabilitarea a 56 de statii de irigat din tara deja au fost realizate in proportie de 70%. Nu se stie insa, cand vor fi finalizate.


"Obiectivele de investitii sunt in diferite stadii, iar lucrarile sunt realizate in proportie de peste 70%, in conditiile in care avem pregatite sisteme de irigatii pentru 1,4 milioane de hectare din cele 2 milioane de hectare programate a fi finalizate prin programul guvernamental. Este un ritm foarte bun. Avem aproape doua mii de kilometri de canal plin cu apa, ceea ce poate asigura apa necesara culturilor. E drept insa ca sunt culturi in pragul recoltarii si nimeni nu le mai iriga acum. Culturile 'decid' in ce masura aceste sisteme sunt folosite", a afirmat ministrul Daea.
 
El a facut referire la fenomenele meteorologice deosebite din acest an si a mentionat ca in sudul si vestul tarii sunt puse in functiune aproape 200 de statii de pompare pentru a evacua apele de pe terenurile agricole si ca 61 de puncte din sistemul antigrindina sunt operationale in momentul de fata.
 
"Este adevarat ca sunt zone in care excesul de umiditate a pus la grea incercare culturile, dar vorbim de suprafete mici la nivel national. Fermierii afectati au acest stres al momentului pe care incercam sa-l cauterizam prin masurile de sprijin pe care le avem la dispozitie in acest moment. Nu sunt probleme cu productia agricola in Romania si nici nu vom avea asemenea probleme. Mai mult, nu sunt probleme nici cu calitatea produselor, iar toate aceste ingrijorari trebuie sa dispara", a sustinut ministrul Agriculturii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Referindu-se la reuniunea directorilor generali pentru pescuit si acvacultura din Europa, desfasurata zilele acestea la Murighiol, ministrul Petre Daea a subliniat importanta acesteia in contextul in care Romania detine inca Presedintia Consiliului UE si a pledat pentru reglajul efectivelor de pasari ihtiofage, in conditiile in care alte state au facut acest lucru, iar Romania nu.
 
"Din estimarile pe care le-au facut specialistii, peste 100.000 de exemplare de pasari se hranesc cu peste. Eu nu sunt adeptul ideii de a introduce bani in gusa cormoranului, in contextul in care sunt interpretari care spun sa subventionam pestele mancat de cormorani. Echilibrul acestor specii trebuie vazut si din perspectiva piscicultorilor. Noi trebuie sa subventionam peste pentru a manca romanii, nu cormoranii", a mentionat ministrul Daea.
 
El a amintit ca 19 ministri ai Agriculturii din Europa au sustinut pozitia tarilor care au solicitat reducerea efectivelor de pasari ihtiofage, astfel incat pescarii sa-si valorifice productia.
 
"Vom avea solutii anul acesta. Nu e timp de intarzieri", a precizat ministrul Daea.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016