Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Agriculturii va oferi teren de la ADS tinerilor fermieri

ministrul-agriculturii-va-oferi-teren-de-la-ads-tinerilor-fermieri

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunta ca tinerii fermieri vor primi teren de la ADS. In acest fel se doreste protejarea si ajutarea celor care intra in domeniul agriculturii, avand in vedere imbatranirea avansata a populatiei.


"Pentru prima data, in 2020, pentru tinerii fermieri, pe langa banii alocati acestui program de sprijin, vom incerca sa alocam si cate 50 de hectare de teren agricol, hectare pe care le-am identificat in contractele de concesionare care expira in anul acesta si care nu vor mai fi prelungite. Consideram ca este foarte important ca de acest teren sa beneficieze si cei care se incadreaza in aceasta categorie de tineri fermieri, tinand cont de fenomenul de imbatranire a fermierilor si a fortei de munca din agricultura", a spus Adrian Oros.
 
Conform informatiilor furnizate de ministru, Agentia Domeniilor Statului gestioneaza in prezent 319.390 de ha. Din acestea, 111.640 sunt cadastrate. In plus, Oros a indicat si o alta situatiei interesanta: "avem 230.000 de hectare suprafata concesionata, din care niciun hectar pentru tinerii fermieri".
 
Potrivit acestuia, vor fi modificate si redeventele obtinute de pe aceste terenuri concesionate, despre care spune ca sunt "ridicole", fiind cuprinse intre 300 si 800 kg grau/ ha, in conditiile in care se obtin 10.000 - 12.000 kg de grau/hectar.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Sunt terenuri concesionate catre firme din tari ale UE si extra UE, care sunt si beneficiare de subventii", a completat ministrul Adrian Oros. 
 
Agentia Domeniilor Statului (ADS) isi desfasoara activitatea in baza Legii nr. 268/2001, privind privatizarea societatilor comerciale ce detin in administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatie agricola si infiintarea Agentiei Domeniilor Statului, cu modificarile si completarile ulterioare, a Hotararii de Guvern nr. 626/2001 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 268/2001 si a Legii nr. 17/2014 privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan si de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societatilor comerciale ce detin in administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatie agricola si infiintarea Agentiei Domeniilor Statului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.27 din 13 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016