Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Stiri

Noul ministru al Mediului, Costel Alexe, a afirmat joi, la preluarea mandatului, ca una dintre prioritatile sale o reprezinta stoparea taierilor ilegale de lemn.
"Voi face ca ministru tot ce-mi va sta in putinta sa oprim taierile ilegale din Romania pentru ca este o problema stringenta. Am discutat cu colegii directori si cred ca cetatenii romani asteapta sa fim implicati in a rezolva aceasta problema”, a spus Costel Alexe.
In acest context, ministrul spune ca are deja in plan o serie de masuri care ar ajuta la stoparea taierilor ilegale.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"Privind trasabilitatea lemnului anul viitor bugetul de stat va cuprinde cu siguranta sumele pentru achizitia de harti satelitare (...) Montarea GPS-urilor pe masinile care vor transporta materialul lemnos este obligatorie. Vom intari capacitatea de control a garzilor forestiere, saptamana viitoare va avea loc o intalnire cu cei de la Romsilva, cu directorii de institutii, m-am intalnit cu reprezentantii ONG-urilor si vom forma grupuri de lucru pe acest subiect. Politicile de mediu ce tin de paduri nu vor fi luate doar cu specialistii din interior pentru ca consider ca in cadrul societatii civile sunt oameni cu expertiza poate la fel de buna sau mai buna decat sunt colegii care astazi fac parte din minister”, a afirmat Costel Alexe.
El a spus ca personalul silvic trebuie "sprijinit logistic” prin dotarea cu arme letale sau neletale, astfel incat sa nu se repete cazurile in care padurari au fost ucisi de catre hotii de material lemnos.
In ceea ce priveste colectarea selectiva a deseurilor, noul ministru al Mediului sustine ca doar 13,81% din deseuri sunt reciclate, in conditiile in care anul viitor este stabilita o tinta de reciclare de 50 la suta, in caz contrar Romania riscand o procedura de infringement al carei cost anual este de 70 de milioane de euro.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News