Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Valeriu Tabără trage un semnal de alarmă în privinţa evaziunii fiscale din agricultură


Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, i-a avertizat, sâmbătă, la Bistriţa, pe fermieri că, dacă nu se va reduce fenomenul evaziunii fiscale în domeniul agricol, riscă înăsprirea condiţiilor de acordare a subvenţiilor de către Uniunea Europeană.
''Am făcut paşi extraordinari de importanţi pentru a menţine un sistem care să ne creeze baza de dezvoltare în continuare a sectorului. Ca să dăm aceşti bani, trebuie să îi luăm de la români, de la cel căruia i-am redus salariul sau are un salariu foarte mic şi plăteşte impozitul, duce banii la buget, şi de la buget îi iau eu. Eu va trebui să întorc înapoi şi să intrăm în sistem de legalitate, pentru că s-ar putea ca mâine unii dintre partenerii noştri europeni să nu stea de vorbă cu noi. (...) S-ar putea ca de la anul să avem o impunere forţată, să dai subvenţia doar la cei care sunt în sistemul de legalitate'', a spus ministrul.

Valeriu Tabără a declarat că agricultura românească riscă "să ia palme" de la consumatori şi de la parteneri, dacă nu se va încerca eliminarea evaziunii fiscale, şi că nu va permite să mai planeze astfel de suspiciuni asupra domeniului pe care îl gestionează.

Ministrul Agriculturii a dat asigurări că, dacă evaziunea fiscală nu va mai reprezenta o problemă, şi fiscalizarea producătorilor agricoli va fi văzută diferit.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

''Sunt unul dintre cei care susţin că, în agricultură, fiscalitatea trebuie văzută diferit de celelalte sectoare economice, pentru că aici este vorba de un circuit cu o perioadă lungă de rotaţie a fondurilor şi a capitalului. (...) Aici sunt într-un sistem cu foarte multe riscuri şi atunci trebuie să am în vedere simplificarea procedurilor pentru persoană fizică autorizată. Iar eu vă asigur că, dacă vom realiza acest pas, spre ce înseamnă transparentizarea relaţionării economice din sector, va fi tot sprijinul pentru a asigura, inclusiv la nivel european, o viziune diferită privind fiscalizarea celor care lucrează în agricultură'', le-a transmis Valeriu Tabără fermierilor.

Ministrul a afirmat că are semnale că există mulţi cumpărători de terenuri agricole, care trăiesc din subvenţiile pe care le primesc la hectar, dar nu îşi lucrează pământul, motiv pentru care aceştia riscă să fie penalizaţi pe viitor.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, a participat, sâmbătă, la o întâlnire cu reprezentanţii instituţiilor subordonate din judeţul Bistriţa-Năsăud şi fermieri veniţi din toate colţurile Transilvaniei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016