Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mizand pe o singura carte, Romania NU va obtine portofoliul Agriculturii in UE


Presedintele Basescu a comis o serioasa eroare strategica mizand pe o vaga intelegere cu Franta, in virtutea careia Romania ar fi obtinut portofoliul Agriculturii in viitoarea Comisie Europeana. Nu numai ca asteptarile erau mult prea mari, iar promisiunile lui Sarkozy sunt extrem de volatile, dar se vede ca nu a fost luata in seama posibilitatea unei ofensive coordonate din partea altor tari importante ale UE. A fost apoi incalcat un protocol nescris, care consta in a nu anunta numele unui candidat (in cazul de fata fostul ministru al Agriculturii Dacian Ciolos) cata vreme comisarul inca in functiune nu si-a anuntat intentiile. Or, candidatura romanului Ciolos a fost facuta publica inainte ca Mariann Fischer Boel, actualul comisar pentru Agricultura, o liberala daneza, sa anunte ca nu se va mai prezenta.



A aparut insa intre timp candidatura foarte serioasa a austriacului Wilhelm Molterer, un conservator, fost vicecancelar, fost ministru al Agriculturii si fost secretar al unui comisar pentru Agricultura (Franz Fischer). Tot asa, de indata ce irlandezii au aprobat Tratatul de la Lisabona s-a si pomenit despre posibilitatea ca portofoliul Agriculturii sa-i fie acordat unui irlandez. Asta ar fi, pe de-o parte, un soi de rasplata pentru rezultatul pozitiv al referendumului, iar pe de alta parte, lucrul ar satisface tarile care sprijina puternic Irlanda: Marea Britanie, Olanda si Suedia. Sprijinul acestora este foarte important, in masura in care este vorba de tari care contribuie net la bugetul UE si, pe de alta parte, pentru ca acordarea Agriculturii Irlandei ar merge in sensul deregularizarii pe care aceste tari o favorizeaza.

O alta eroare serioasa a fost aceea de a nu-i asigura lui Dacian Ciolos o mai mare vizibilitate. Ciolos a fost ministru doar un timp foarte scurt, iar recent nu i s-a propus altceva decat sa fie secretar de stat in Ministerul Agriculturii. Un secretar de stat nu este un candidat serios pentru un post in care ar avea de administrat un buget de 50 miliarde de euro pe an (agricultura inghite jumatate din bugetul anual al UE), motiv pentru care Ciolos a acceptat un post la Bruxelles.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pe de alta parte, retragandu-se din Guvern, PSD nu mai poate revendica postul de comisar al Romaniei. PSD nu este in acest moment altceva decat un partid de opozitie sfasiat de lupte interne, intr-o Europa dominata de conservatori, situatie intarita de recenta victorie a lui Merkel. Pe deasupra, chiar si gruparea socialista din Parlamentul European este dezbinata.

Citeste mai mult in Romania Libera
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016