Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificari legislative in domeniul apicol

modificari-legislative-in-domeniul-apicol

Toate importurile de matci vor trebui avizate de asociatiile de crescatori si de autoritatile sanitar-veterinare.


In viitorul apropiat, legislatia care reglementeaza activitatile in domeniul apicol va suferi unele modificari, ca urmare a numeroaselor solicitari adresate de prerezentantii crescatorilor de albine parlamentarilor din comisiile de specialitate. Acestia au obtinut promisiunea parlamentarilor ca se va tine cont de propunerile venite din partea lor iar modificarile ce urmeaza a fi aduse legislatiei se vor referi in mod special la stupinele de elita.
 
Astfel, in Legea apiculturii va fi introdusa obligativitatea ca toate importurile de matci sa se faca doar dupa primirea unui aviz favorabil din partea asociatiilor de crescatori si a autoritatilor sanitar veterinare, masura avand drept scop evitarea importului de familii de albine purtatoare de boli.
 
Totodata, in cadrul Programului National de Ameliorare a rasei de albine romanesti, Apis mellifera carpatica, se va impune interzicerea importului sau introducerea pe orice alte cai a albinelor apartinand altor rase, deoarece aceasta poate duce la degradarea ireversibilă a fondului genetic autohton.
 
In paralel, se va incepe si implementarea Programului National Apicol 2014-2016, care vine intr-un moment destul de dificil pentru apicultorii romani, dupa ce Comisia Europeana a redus finantatea acordata tarii noastre pentru acest sector si dupa ce autoritatile romane au decis sa aloce 8 milioane de lei din fondurile destinate apiculturii, crearii unui sistem national de identificare a stupilor, sistem ce va fi gestionat de Agentia Natională pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Initiativa crearii acestui sistem este considerata benefica de catre crescatorii de albine, intrucat datele referitoare la numarul de stupi si de familii de albine veneau din trei surse diferite, reespectiv primarii, directii agricole si Agentia Natională pentru Ameliorare si Reproductie în Zootehnie, si de multe ori nu erau in deplina concordanta, insa sunt nemultumiti de faptul ca acest demers va fi realizat din banii taiati din fondurile ce le erau destinate.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016