Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce modificari au adoptat senatorii la Legea Apiculturii

ce-modificari-au-adoptat-senatorii-la-legea-apiculturii

Proietul de modificare a legii a fost adoptat in Senat si urmeaza sa fie dezbatut si in Camera Deputatilor, care este for decizional.


Senatul a aprobat  la inceputul acestei saptamani, cu unanimitate de voturi, modificarea Legii Apiculturiim modificari ce prevad afisarea vizibila a tarii de origine a mierii, precum si daca aceasta este 100% naturala sau in amestec cu siropuri, zahar invertit, melasa sau alti indulcitori.
 
Iniţiatorii proiectului arata ca Romania este cel de-al patrulea mare producator de miere din Europa, dupa Germania, Franta si Ungaria, avand inregistrati la nivel national circa 40.000 de apicultori.
 
In ultima perioada au inceput sa circule in mediul virtual tot mai multe informatii despre mierea contrafacuta pe care o gasim in tot mai multe lanturi de magazine. Mierea este un produs usor de falsificat, cea mai uzata tehnica fiind cea a amestecului de produse apicole, insa mai grav este cand consumatorul este inselat prin comercializarea unui produs care contine sau nu miere, alaturi de glucoza industriala obtinuta prin hidroliza amidonului din porumb sau cartofi. Acest tip de glucoza in stare lichida are un gust aproape identic cu cel al mierii si este aproape imposibil de depistat la degustare. Consumul pe termen lung al mierii cu glucoza priveaza consumatorii de beneficiile mierii naturale si poate pune in pericol sanatatea”, se arata in expunerea de motive.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, initiatorii atentioneaza ca Romania este invadata de miere adusa din import, uneori de calitate indoielnica.
 
In Romania ar exista preturi corecte la miere, daca nu ar intra miere la jumatate de pret din alte tari, miere surogat care se amesteca cu mierea romaneasca. Prin propunerea legislativa, si initiaza masuri de stopare a amestecului mierii romanesti cu tot felul de falsuri care vin din import.
 
Potrivit proiectului de lege, apicultorii si comercianţii vor fi obligati sa afiseze vizibila tara de origine sau locul de provenienta al mierii si produselor apicole, pentru mierea si produsele apicole provenite din UE sau tari terte, amestecurile acestora cu produse va trebui mentionat conform legislatiei europene in vigoare.
 
Doar cei care folosesc in proportie de 100% miere şi produse apicole ca materie prima pot folosi sintagma de „Produs natural” pe etichete. Dreptul de a inscrie pe eticheta produsului finit mentiunea „Produs romanesc” va reveni obligatoriu doar celor care folosesc in proportie de 100% „Produs natural”, provenind din exploatatiile apicole din Romania, mai prevede proiectul legislativ.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016