Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ACA: Anul 2021, unul bun pentru apicultori

aca-anul-2021-unul-bun-pentru-apicultori

Asociatia Crescatorilor de Albine (ACA) arata ca anul 2021 are potentialul de afi unul bun pentru apicultori. Iata de ce!


Presedintele ACA Vaslui, Vasile Puf, a mentionat ca la rapita s-au obtinut productii de 7-8 kilograme de miere pe familia de albine, la salcam s-au inregistrat productii sub media multianuala, de 10-12 kilograme, iar la tei si la floarea-soarelui se estimeaza productii peste medie.
 
"Anul acesta, comparativ cu anul trecut, avem un an bun. Daca la salcam am avut mari emotii, dar in final am avut productie buna de miere la familiile care au avut o dezvoltare normala, iata ca teiul ne produce o surpriza extrem de placuta, avand o secretie deosebita de nectar. Mai mult de atat, am avut o vreme exceptionala pentru culesul la tei, cu temperaturi optime, astfel incat, la final de cules, apicultorii sunt multumiti, mai ales ca mierea de tei este cautata si are un pret bun. Asteptam ca si floarea-soarelui sa se incadreze in aceiasi parametri, fiindca are toate conditiile, ca sa incheiem un an apicol bun. Cand vorbim despre un an apicol bun, ne referim la apicultorii care au reusit sa iasa cu famillile din iarna, pentru ca pierderile de la inceputul anului nu s-au putut recupera. Probabil vor mai trece doi-trei ani de zile pana cand multi dintre apicultori isi vor reface efectivele de familii de albine", a declarat presedintele ACA Vaslui.
 
Vasile Puf a spus ca apicultorii vand cu 25 de lei kilogramul de miere de salcam, cu 15 lei mierea de tei si 10 lei kilogramul de miere poliflora. El a subliniat ca o mare de cantitate de miere ajunge la export dar ca in ultimul timp se constata o crestere a consumului de miere si pe plan intern.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
"Din ultimele informatii pe care le avem, se constata un ritm crescut al consumului de miere in Romania, ceea ce este un lucru imbucurator. Tara noastra nu poate consuma intreaga cantitate de miere produsa de apicultorii din Romania si de aceea procesatorii de miere cauta parteneri externi pe toate meridianele, asa incat o parte mare din productia de miere, peste 50%, merge la export", a precizat Puf.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016