ACA: Anul 2021, unul bun pentru apicultori
Publicat la data de 18 Aug. 2021 in:
Stiri Asociatia Crescatorilor de Albine (ACA) arata ca anul 2021 are potentialul de afi unul bun pentru apicultori. Iata de ce!
Presedintele ACA Vaslui, Vasile Puf, a mentionat ca la rapita s-au obtinut productii de 7-8 kilograme de miere pe familia de albine, la salcam s-au inregistrat productii sub media multianuala, de 10-12 kilograme, iar la tei si la floarea-soarelui se estimeaza productii peste medie.
"Anul acesta, comparativ cu anul trecut, avem un an bun. Daca la salcam am avut mari emotii, dar in final am avut productie buna de miere la familiile care au avut o dezvoltare normala, iata ca teiul ne produce o surpriza extrem de placuta, avand o secretie deosebita de nectar. Mai mult de atat, am avut o vreme exceptionala pentru culesul la tei, cu temperaturi optime, astfel incat, la final de cules, apicultorii sunt multumiti, mai ales ca mierea de tei este cautata si are un pret bun. Asteptam ca si floarea-soarelui sa se incadreze in aceiasi parametri, fiindca are toate conditiile, ca sa incheiem un an apicol bun. Cand vorbim despre un an apicol bun, ne referim la apicultorii care au reusit sa iasa cu famillile din iarna, pentru ca pierderile de la inceputul anului nu s-au putut recupera. Probabil vor mai trece doi-trei ani de zile pana cand multi dintre apicultori isi vor reface efectivele de familii de albine", a declarat presedintele ACA Vaslui.
Vasile Puf a spus ca apicultorii vand cu 25 de lei kilogramul de miere de salcam, cu 15 lei mierea de tei si 10 lei kilogramul de miere poliflora. El a subliniat ca o mare de cantitate de miere ajunge la export dar ca in ultimul timp se constata o crestere a consumului de miere si pe plan intern.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Din ultimele informatii pe care le avem, se constata un ritm crescut al consumului de miere in Romania, ceea ce este un lucru imbucurator. Tara noastra nu poate consuma intreaga cantitate de miere produsa de apicultorii din Romania si de aceea procesatorii de miere cauta parteneri externi pe toate meridianele, asa incat o parte mare din productia de miere, peste 50%, merge la export", a precizat Puf.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>