Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Money: Agricultorii eco speră ca Cioloş să-i ajute cu subvenţii
Producătorii de alimente bio îşi pun mari speranţe în Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură. Aceştia îşi doresc ca în sfârşit, în 2010, la trei ani de la aderarea la Uniune, România să ceară renegocierea Planului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru ca agricultorii eco să primească şi ei subvenţii, aşa cum se întâmplă în restul Europei. În februarie, 14 producători de alimente bio au participat la targul Biofach de la Nuremberg unde au încheiat contracte de peste 15 milioane de euro.
România este singurul stat membru al Uniunii Europene care nu beneficiază de sprijin financiar comunitar specific agriculturii ecologice. În 2009 ţara noastră avea 220 mii de ha de teren certificat ecologic, adică 2% din totalul suprafeţei cultivate în timp ce în Polonia a ajuns la 5%.
"Singurul mod de a relansa producţia ecologică este ca Ministerul Agriculturii, Guvernul să solicite renegocierea Planului Naţional de Dezvoltare Rurală şi acordarea sprijinului financiar pe măsura de agromediu, care este un sprijin dedicat exclusiv operatorilor din agricultura ecologic[. Acest sprijin ne lipseşte. Toate celelalte ţări au de la 200 de euro pe ha pana la 600 de euro pe ha", a spus Marian Cioceanu
preşedinte Bio România.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Money.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News