Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Monika Puiu: Nu cred ca cererea va fi mai mica in 2009, raportat la anul trecut


Reprezentantii importatorului de masini si utilaje agricole New Holland Romania (NHR) Agropartners, filiala locala a companiei austriece VA Intertrading AG Linz, apreciaza ca solicitarile de utilaje pe piata locala se vor mentine in 2009 cel putin la nivelul din 2008, efectele crizei asupra acestui sector fiind mai reduse, comparativ cu alte domenii.
“Nu cred ca cererea va fi mai mica in 2009, raportat la anul trecut. Toti vorbesc de criza, dar nu sunt convinsa ca vor fi aceleasi efecte ca in cazul altor industrii”, a declarat pentru Business Standard Monika Puiu, general manager al NHR Agropartners, unul dintre primii doi jucatori pe piata de profil.

Compania a inregistrat, anul trecut, o crestere a vanzarilor de circa 30%, raportat la anul anterior. NHR a vandut in 2008 circa 350 de tractoare, iar cel mai bine s-au comercializat tractoarele mici de circa 100 CP, acestea fiind achizitionate nu doar pentru efectuarea de lucrari agricole, cat si pentru alte activitati. Pretul unui tractor de 100 CP este de circa 30.000 de euro, in timp ce utilajul cel mai scump ajunge si la peste 200.000 de euro. NHR comercializeaza tractoare de la 25 la 525 CP, combine cu flux transversal si cu flux axial cu doua rotoare, inclusiv combine pentru recoltarea furajelor sau strugurilor, precum si o gama completa de utilaje agricole.

Potrivit oficialului NHR, principala prioritate pentru 2009 reprezinta atragerea de surse de finantare. Compania are deja o firma de leasing proprie, in parteneriat cu Immorent, si care a realizat in 2007 finantari pentru contracte in valoare de peste 10 mil. euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

“Romania a realizat investitii importante in agricultura si are fermieri foarte buni. Este descurajant faptul ca este nesigur ce se intampla cu subventiile si fondurile, fermierul nu se poate baza pe nimic, nici macar pe vreme”, a declarat Puiu.

Citeste mai mult in Business Standard
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016