Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mureş: 700 de purcei confiscaţi de Garda Financiară

Tags: mures

Aproape 700 de purcei au fost confiscaţi de Garda Financiară Mureş, după ce persoana care îi transporta nu a putut prezenta documentele de însoţire a mărfii, animalele fiind apoi vândute rapid la licitaţie, contra sumei de aproximativ 81.000 de lei.
Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Garda Financiară Mureş, citat de Agerpres, în urma unor verificări privind achiziţiile şi tranzacţiile intracomunitare cu animale din judeţ, au apărut indicii despre aducerea în ţară prin mijloace ilegale a unor purcei.

Astfel, la începutul lunii, a fost sesizată o achiziţie intracomunitară de 588 de purcei, tranzacţia nefiind recunoscută, la acea dată, de administratorul societăţii beneficiare din judeţul Mureş şi nefiind înregistrată în evidenţele financiar-contabile ale acesteia.

În urmă cu o săptămână, comisarii Gărzii Financiare Mureş au fost sesizaţi de poliţişti despre oprirea în trafic, în zona municipiului Reghin, a unui transport cu purcei. Echipa de control a constatat că unele date coincideau cu ale actualului transportator, fiind vorba despre acelaşi beneficiar, acelaşi furnizor şi acelaşi punct de descărcare, adică o adresă din Oradea, şi a decis să indisponibilizeze transportul pentru verificări.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ulterior, s-a constatat că, în Oradea, la adresa indicată pentru descărcare era o casă de locuit, fără dependinţe şi alte spaţii de depozitare a animalelor. În plus, proprietarul locuinţei era altă persoană decât cea trecută în acte.

De asemenea, la societatea care ţine evidenţele financiar-contabile ale societăţii beneficiare nu s-a găsit niciun fel de document sau înregistrare contabilă cu referire la achiziţii sau vânzări de purcei. Conform certificatului de înmatriculare al societăţii beneficiare, obiectul principal de activitate al acesteia este fabricarea de instrumente muzicale.

Ca urmare, comisarii Gărzii Financiare Mureş au dispus amendarea societăţii controlate cu suma de 20.000 de lei, conform prevederilor Legii 12/1990 republicată, iar cantitatea de 681 de capete de purcei a fost confiscată, conform prevederilor legale. Ulterior, s-a organizat o licitaţie rapidă, animalele fiind vândute pentru suma de 81.039 de lei, unei societăţi specializate.

Potrivit sursei citate, pentru prima achiziţie, s-a întocmit un proces-verbal de control şi o sesizare penală, care a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, pentru un prejudiciu total calculat de 13.130 de lei.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016