Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mureş: Peste 500 de fermieri, cu nereguli în cererile de plată


Din cei 714 fermieri selectati pentru controlul prin teledetectie a culturilor, 564 au fost notificati sa se prezinte la centrele APIA din judet pentru clarificarea datelor din cererile de plata, a anuntat joi directorul coordonator al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Mures, Vasile Cornea.

“Acordarea sprijinului pe suprafata este conditionata de finalizarea tuturor tipurilor de controale impuse de regulamentele europene: administrativ, pe teren si prin teledetectie. In ceea ce priveste controlul prin teledetectie, mentionam ca din cei 714 de fermieri selectionati pentru acest tip de control, 564 sunt notificati sa se prezinte la centrele APIA din judetul Mures pentru clarificarea datelor din cererile de plata. Principalele erori constatate in urma controlului prin teledetectie au fost identificarea gresita a parcelelor si absenta culturii mentionate in cererea de plata” - a aratat Cornea.

Potrivit sefului APIA Mures, la controlul prin teledetectie este important ca parcela sa fie amplasata in blocul de teren declarat si sa fie cultivata cu acea cultura care a fost declarata de fermier pentru obtinerea subventiei. “Daca la controalele prin teledetectie au fost relevate neconformitati, fermierii sunt notificati sa prezinte documente de clarificare a datelor din cererea de plata. In cazul in care mai multi fermieri au solicitat sprijinul financiar pentru aceeasi suprafata si in aceleasi bloc fizic, fermierii sunt exclusi de la plata pana la solutionarea litigiului. APIA Mures asigura toti fermierii care au depus cereri de sprijin si care indeplinesc conditiile impuse de legislatia europeana si nationala ca vor primi in perioada urmatoare sumele la care sunt indreptatiti, insa plata se face cu atat mai repede cu cat dosarele sunt clarificate” - a declarat Cornea.

El a precizat ca pentru a diminua erorile privind identificarea parcelelor agricole, APIA Mures va demara, in luna ianuarie, o campanie de instruire a fermierilor privind modalitatea de identificare on-line a parcelelor agricole (IPA online). “Aplicatia IPA online le permite fermierilor identificarea parcelelor agricole prin intermediul internetului, principalul avantaj fiind scaderea numarului de erori, in principal, prin masurarea exacta a suprafetei de teren agricol. Aceasta aplicatie a fost pusa la dispozitia fermierilor inca din campania SAPS 2009 si s-a constatat ca in cazul fermierilor care au apelat la aceasta modalitate de identificare a parcelelor nu au fost inregistrate erori. Pe baza unui nume de utilizator si a unei parole furnizate de APIA, fermierii pot accesa aplicatia la adresa http://lpis.apia.org.ro” - a aratat reprezentantul APIA Mures.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cornea a subliniat ca APIA Mures a platit avansul din plata unica pe suprafata pentru 83% din fermieri si va continua procesul de autorizare a dosarelor pentru plata pe masura ce discrepantele identificate in urma controalelor vor fi solutionate. APIA Mures a platit 35.905.189,86 lei, reprezentand avansul din suma aprobata a se acorda beneficiarilor schemei de plata unica pe suprafata (SAPS), pentru 26.454 fermieri.

“APIA face un apel catre fermierii notificati pentru clarificarea datelor declarate in cererea de plata sa se prezinte in cel mai scurt timp la centrele APIA de care apartin, deoarece plata este posibila doar dupa solutionarea tuturor erorilor identificate in urma controalelor”, a spus Vasile Cornea.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016