Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mures: Productie la grau slaba calitativ


La nivelul judeţului Mureş, în această vară, s-a înregistrat o producţie mai mare de grâu comparativ cu cea obţinută anul trecut, însă calitativ puţin mai slabă, a declarat, vineri, Liviu Timar, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Mureş, citat de Agerpres.
"La nivelul judeţului Mureş, în această vară, am avut de recoltat o suprafaţă de 48.557 de hectare, din care orz de toamnă 2.155 de hectare, grâu 29.326 de hectare, orzoaică de primăvară 6.722 de hectare, ovăz 9.456 de hectare, mazăre 184 de hectare şi rapiţă 709 de hectare. Legat de producţiile care s-au obţinut în acest an, la nivelul judeţului Mureş pot să spun că producţiile sunt mai mari decât anul trecut, iniţial am crezut că producţiile vor fi mult mai mari, având în vedere că culturile arătau foarte bine la începutul lunii iunie, dar din cauza ploilor şi cantităţilor destul de mari care au căzut în luna iunie, producţia a fost diminuată. Dar cu toate acestea, producţia este mai mare decât anul trecut", a spus Timar.

Şeful DADR Mureş a arătat că din cauza precipitaţiilor şi a numărului de zile cu ploi din luna iunie - aproape 20 de zile - calitatea grâului care s-a obţinut în acest an este mai slabă faţă de cea care s-a obţinut anul trecut.

Acesta a precizat însă că la nivelul judeţului Mureş, având în vedere că există o suprafaţă de 29.250 de hectare de grâu, cantitatea obţinută poate asigura grâul pentru panificaţie din producţia din acest an.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

"Dar 90-95% din cantitatea care s-a obţinut din punct de vedere al panificaţiei este grâu panificabil, este grâu bun. Nu putem spune că la nivelul judeţului Mureş avem cantităţi semnificative care nu corespund din punct de vedere al panificaţiei. La cultura de orz am realizat în acest an o producţie medie de 2.984 de kilograme/hectar, la grâu producţia este de 2.900-3.000 de kilograme/hectar, mai avem de recoltat mici suprafeţe la ovăz, şi aici reuşim de obţinem o producţie 2.000-2.100 de kilograme/hectar", a subliniat Liviu Timar.

Legat de celelalte culturi, respectiv culturile de porumb, de sfeclă de zahăr, Timar susţine că la această dată sunt foarte bune şi că în toamnă pot fi obţinute producţii excelente. Acelaşi lucru se poate spune şi despre sectorul pomicol.

"În urma discuţiilor cu fermierii pot spune că producţia care va fi obţinută la nivelul judeţului Mureş, în fermele organizate, va fi cel puţin cea care a fost la nivelul anului trecut, deci o producţie bună. Per total, la nivelul judeţului este un an bun, acceptabil", a mai spus Liviu Timar.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016