Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nici măcar 1% dintre fermieri nu au primit subvenţia agricolă pentru 2009. Vestea bună este că e pentru prima dată când producătorii îşi primesc banii la timp

Aproximativ 6.200 de fermieri şi-au primit o parte din subvenţiile pentru anul 2009, reprezentând doar 0,5% din totalul celor 1,1 milioane de producători care vor beneficia de plăţi pe suprafaţă în acest an. Fermierii au primit 209,9 lei pe hectar pentru campania agricolă de toamnă, adică în total aproximativ 2,7 milioane euro, scrie Gandul.


"România a primit avizul Comisiei Europene pentru acordarea unui avans din plăţile pe suprafaţă destinate producătorilor agricoli, cuvenite pe anul 2009, în limita a 209,9 lei/ha, începând cu data de 16 octombrie", se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii. Cu toate că doar un număr redus de fermieri au încasat subvenţia pe suprafaţă pentru 2009, vestea bună este că pentru prima dată producătorii agricoli îşi primesc banii la timp, adică pentru anul în curs, pentru că de obicei statul acorda subvenţiile în anul următor celui pentru care erau stabilite.

Gândul a scris în urmă cu câteva luni că între cei mai mari beneficiari de subvenţii agricole europene se numără Culiţă Tărâţă, Adrian Porumboiu, Ioan Niculae şi Mihai Anghel. De altfel, cele mai mari zece firme din România după valoarea subvenţiilor încasate anul trecut au primit în total circa 18 milioane de euro de la UE. Fermierii au de primit, pentru 2007, câte aproximativ 50 euro/ha de la UE plus 30 euro/ha de la bugetul de stat şi încă 60 euro/ha de la UE, plus 47 euro/ha de la stat, pentru 2008. În acest an, avansul este de 209,98 lei/hectar, reprezentând 70% din suma aprobată a se acorda beneficiarilor schemei de plată unică pe suprafaţă finanţată din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), iar pentru anul 2009 cuantumul plăţilor directe unice pe suprafaţă este de 71,12 euro/hectar, potrivit unei hotărâri de guvern.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Bani primesc doar zonele "cu actele în regulă"

Revenind la fondurile acordate fermierilor în aceste zile, acestea sunt destinate producătorilor agricoli care au depus cereri în cadrul schemei de sprijn pe suprafaţă, din regiunile unde, în urma controlului, nu s-au constatat discrepanţe faţă de datele declarate în cereri. "Plăţile vor continua în perioada următoare, astfel încât fondurile alocate să reprezinte un real sprijin pentru înfiinţarea culturilor de toamnă", se mai spune în comunicat. În cadrul campaniei din acest an, au fost depuse 1,1 milioane de cereri, România beneficiind de o alocaţie financiară de 623,3 milioane de euro din FEGA, la care se adaugă fonduri de la bugetul naţional şi din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016