Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nici terenurile agricole nu scapa de criza: achizitiile realizate de straini sunt la un sfert fata de anul trecut


Investitorii straini care au mai ramas in piata sunt gata sa plateasca pana la 4.000 de euro pe un hectar cu conditia ca lotul sa fie intabulat, sa aiba documentatia pusa la punct si mai ales sa fie comasat.

Tranzactiile cu terenuri agricole intermediate de casa de avocatura Gilescu&Partenerii CHSH nu au depasit 2.000 de hectare in primele cinci luni din acest an, in conditiile in care in prima jumatate a lui 2008 s-au cumparat 10.000 ha de teren agricol.

"Daca inainte de criza cumparau si 200-300 hectare pe luna, acum cumpara 50-70 ha. Majoritatea prefera ca in pararel sa isi consolideze infrastructura, sa faca schimburi de terenuri cu alti investitori pentru a-si compacta loturile si sa demareaza lucrarile agricole", a declarat pentru ZF Vlad Cirjan, avocat in cadrul Gilescu&Partenerii CHSH, una dintre cele mai active firme de avocatura pe acest segment, cu peste 20 de clienti in portofoliu.

Principalii investitori in agricultura, danezii, austriecii si italienii, au fost atrasi in Romania de pretul de zece ori mai mic al terenurilor fata de tarile de origine si au intrat masiv incepand cu 2006 mai ales in vestul tarii, unde terenurile au fost deja comasate de italieni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Zona de vest este ceva mai dezvolatata pentru ca au venit mai de mult investitori speculativi, in principal italieni, dar si belgieni, nemti sau austrieci, care au luat cu 200 de euro/ha si au inceput sa compacteze. Si-au creat suprafete de 1.000 ha care au devenit interesante pentru agricultorii profesionisti care vor sa investeasca intr-un start-up", spune Cirjan.


Odata cu primii fermieri veniti, semnalele au fost trase in tarile de origine, s-au creat capitaluri, s-au format grupuri de investitori care au tras aceste capitaluri si a inceput ofensiva in centrul si estul Europei. Multi au inceput cu tarile baltice, cu Slovacia, cu parti din Cehia si odata ajunse proiectele la maturitate au venit in Romania. Chiar daca pe viitor si Bulgaria sau Serbia ar putea face cu ochiul agricultorilor straini, pentru moment

Citeste mai mult in Ziarul Financiar
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016