Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nicolae Sitaru: "În numele agricultorilor, cerem instituirea unei stări de urgenţă. Situaţia la nivelul ţării este dramatică."


Precipitatiile abundente si zilnice din ultimele doua saptamani, au produs pentru agricultorii din tara noastra o situatie dezastruoasa, intrucat nu pot demara campania de recoltare a cerealelor si a rapitei, se arata intr-un comunicat al Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, semnat de presedintele Nicolae Sitaru. In aceasta perioada trebuia sa fim in plina campanie de recoltare, dar recoltarea orzului si a rapitei este mult intarziata iar cea a graului nici nu a inceput.

Pierderile de recolta sunt imense si vor fi contabilizate negativ de producatorii agricoli din tara noastra.

Umiditatea excesiva din atmosfera, corelata cu umiditatea din sol se rasfrange in umiditatea bobului pregatit pentru recoltare, ceea ce nu face posibila intrarea in teren a combinelor pentru recoltat.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Semnificative suprafete cultivate cu orz, grau, rapita au fost afectate atat de ploile abundente cat si de vanturile puternice care au culcat aceste culturi. Baltirile, locurile unde stagneaza apa, in aceeasi masura determina intarzierea, ceea ce provoaca mari pierderi de recolta.

Situatia la nivelul tarii este dramatica.

Agricultorii, producatorii agricoli sunt lasati singuri in fata furiei dezlantuite a naturii.

Nici un om politic responsabil, din nici o parte a spectrului politic, nu vede, nu sesizeaza, nu intervine, nu alarmeaza guvernantii nostri.

Oare agricultura nu este parte componenta si deosebit de importanta a economiei acestei tari!?!

Pe noi toti ne priveste soarta agriculturii romanesti.

Cerem, in numele agricultorilor din zona productiei vegetale, instituirea unei stari de urgenta, prin care sa se salveze ceea ce se mai poate salva din productia agricola de cereale si rapita din recolta acestui an.

Noi, toti impreuna, sa gandim solutii, prin care sa se poata recolta ceea ce se mai poate, dar si pentru a se relua din nou ciclul de productie.

Asteptam, din partea tuturor fortelor politice, a politicienilor membri ai Parlamentului Romaniei, a Guvernantilor, a Administratiei centrale, acum in ceasul al 13-lea, sa-si intoarca fata spre tara, spre problemele grave si urgente cu care se confrunta agricultura si agricultorii Romaniei.

Impreuna, noi toti, sa rezolvam cu multa chibzuiala si rapiditate necazurile care s-au abatut asupra tarii, afectand cel mai mult agricultura si in special recoltarea cerealelor, a rapitei din recolta acestui an.

Siguranta alimentara va fi mult afectata, painea tarii va fi in pericol de a nu mai fi facuta din grau cultivat in Romania.

Trebuie sa constientizam, ca in acest caz, situatia economica a tarii noastre se va ingreuna si mai mult.

Solicitam Presedentiei, Guvernului, Parlamentului si tuturor fortelor politice ale tarii, indiferent de ce parte a spectrului politic se gasesc, sa vina cu picioarele pe pamant si sa se uneasca in gasirea de solutii viabile si urgente, prin care agricultura Romaniei si agricultorii sa fie salvati in aceste momente grele prin care trec.

Presedinte: Nicolae Sitaru
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016