Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noi cazuri de carne infestata cu E-coli, descoperite de inspectorii sanitar-veterinari
Prezenta verotoxinei a fost depistata in patru probe prelevate din supermarketuri si carmangerii din Bucuresti, Buzau, gorj si Tulcea.
Conform unui raport de activitate pe luna trecuta al ANSVSa, in perioada 31 octombrie - 25 noiembrie, inspectorii sanitar veterinari au continuat actiunile in cadrul Planului National de Control.
In aceasta perioada, au fost prelevate si analizate un numar de 166 de probe, din anumite categorii de produse, din care 113 probe din carne si produse din carne (sanitatie carcasa ovine, sanitatie carcasa bovina, carne tocata vita, pulpa de vita, mici amestec porc cu vita, carnati vita, carne tocata manzat, carnati dobrogeni, snitel manzat, hamburger vita) si 53 de probe din lapte si produse din lapte (lapte crud vaca, smantana pasteurizata, cascaval afumat, cas bovina, telemea din lapte de vaca, branza telemea, cascaval afumat).
Echipele de inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au prelevat probe, conform planificarii, din unitati din Bucuresti si judetele Buzau, Sibiu, Gorj, Dolj, Vrancea, Mures, Prahova, Calarasi, Covasna, Giurgiu, Ilfov, Olt, Salaj, Hunedoara, Timis, Harghita, Maramures, Neamt, Galati, Mehedinti, Cluj, Botosani, Bistrita Nasaud, Braila, Ialomita, Valcea, Satu Mare, Tulcea, Timis.
In perioada mentionata, a fost depistata prezenta E-Coli la patru probe prelevate din pasta de mici (carmangerie, municipiul Bucuresti), suprafata carcasa de ovina-test de sanitatie (abator, judetul Buzau), hamburger (supermarket, judetul Gorj) si mici, amestec porc cu vita (supermarket, judetul Tulcea).
Conform raportului Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, in perioada 16 mai — 25 noiembrie 2016, au fost efectuate 1.309 probe, dintre care, in 62 de probe buletinele de analiza au confirmat prezenta Escherichiei Coli verotoxigena.
Planul National de Control pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena, care a fost demarat in data de 16 mai si se va desfasura pana pe 31 decembrie 2016, presupune prelevarea si analizarea de probe prelevate de pe suprafata carcaselor de bovine si ovine, din carnea proaspata de bovine si ovine, din carnea tocata si carnea preparata si din laptele crud si produsele din lapte crud.
In aceasta perioada, au fost prelevate si analizate un numar de 166 de probe, din anumite categorii de produse, din care 113 probe din carne si produse din carne (sanitatie carcasa ovine, sanitatie carcasa bovina, carne tocata vita, pulpa de vita, mici amestec porc cu vita, carnati vita, carne tocata manzat, carnati dobrogeni, snitel manzat, hamburger vita) si 53 de probe din lapte si produse din lapte (lapte crud vaca, smantana pasteurizata, cascaval afumat, cas bovina, telemea din lapte de vaca, branza telemea, cascaval afumat).
Echipele de inspectori sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au prelevat probe, conform planificarii, din unitati din Bucuresti si judetele Buzau, Sibiu, Gorj, Dolj, Vrancea, Mures, Prahova, Calarasi, Covasna, Giurgiu, Ilfov, Olt, Salaj, Hunedoara, Timis, Harghita, Maramures, Neamt, Galati, Mehedinti, Cluj, Botosani, Bistrita Nasaud, Braila, Ialomita, Valcea, Satu Mare, Tulcea, Timis.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In perioada mentionata, a fost depistata prezenta E-Coli la patru probe prelevate din pasta de mici (carmangerie, municipiul Bucuresti), suprafata carcasa de ovina-test de sanitatie (abator, judetul Buzau), hamburger (supermarket, judetul Gorj) si mici, amestec porc cu vita (supermarket, judetul Tulcea).
Conform raportului Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, in perioada 16 mai — 25 noiembrie 2016, au fost efectuate 1.309 probe, dintre care, in 62 de probe buletinele de analiza au confirmat prezenta Escherichiei Coli verotoxigena.
Planul National de Control pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena, care a fost demarat in data de 16 mai si se va desfasura pana pe 31 decembrie 2016, presupune prelevarea si analizarea de probe prelevate de pe suprafata carcaselor de bovine si ovine, din carnea proaspata de bovine si ovine, din carnea tocata si carnea preparata si din laptele crud si produsele din lapte crud.
Autor:
Ardeleanu Marian
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura