Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi fonduri europene pentru tinerii fermieri. Schimbarile majore anuntate de ministrul Agriculturii

noi-fonduri-europene-pentru-tinerii-fermieri-schimbarile-majore-anuntate-de-ministrul-agriculturii

In ghidurile pentru accesarea fondurilor europene pentru fermieri au loc schimbari majore. Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a anuntat criteriile pe care vor fi acordate finantarile nerambursabile incepand cu anul viitor, moment asteptat sa intre in vigoare noua Politica Agricola Comuna si Planul National Strategic.


Ministrul Agriculturii si-a aratat preocuparea pentru performanta fermelor romanesti prin directionarea acestora catre domenii ce pot face exploatatia viabila si sa o dezvolte.
 
De asemenea, acesta a explicat pe ce criterii se vor acorda punctajele maximale pentru accesarea fondurilor europene, in cadrul unei emisiuni.
 
"In PNS-ul viitor, am luat o decizie poate pentru unii surprinzatoare, dar eu cred ca este datoria mea ca demnitar si a echipei pe care o conduc, sa directionam tinerii fermieri, fermierii mici si mijlocii catre sectoare de activitate care pot avea rentabilitate si pot sa le aduca satisfactia muncii lor. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Am facut o analiza: daca-i dai unui tanar fermier la instalare 70.000 de euro acum in exercitiul viitor, dar tu prin punctaj ii spui ca poate pune dovleci sau rosii in camp, el niciodata nu va fi viabil economic. 
 
In schimb, daca-l directionezi catre o investitie pe o suprafata mica de teren, in spatii protejate, atunci cu siguranta la finalul anului, el va culege roadele muncii lui, sau daca-l duci catre celalalt pilon pe care l-am prevazut in PNS, pentru instalarea tinerilor fermieri, zootehnia pe suprafete mici, va avea posiblitatea sa fie viabil economic", a explicat ministrul Chesnoiu.
 
In ceea ce priveste horticultura, ministrul Agriculturii a mentionat faptul ca se va acorda o atentie deosebita in aceasta privinta.
 
"Este aceasta discutie permanenta in strategie pentru dezvoltarea sectorului horticol. Am facut o analiza impreuna cu domnul Costel Vinatoru, directorul Bancii de gene de acum, pentru ca a promovat examenul pe postul de director general, si pe baza analizei economice a unei ferme legumicole, a rezultat ca daca ai o suprafata acoperita cu solarii de 2.500 mp, poti intretine o familie cu 2 adulti si 2 copii, ceea ce pentru o ferma mica sau mijlocie, este, din punctul de plecare, foarte important", a explicat ministrul Agriculturii.
 
Tinerii fermieri sunt indrumati spre activitati economice viabile. 
 
"Din punctul meu de vedere este o greseala fundamentala pentru ca pe un tanar pe care l-ai instalat si nu l-ai directionar corect catre o activitate economica, evident, nu-l obligi, ii oferi posibilitatea sa-si aleaga din ramurile horticulturii, (…), din zootehnie, la fel. 
 
Dar trebuie ca aceste proiecte sa fie analizate din punct de vedere al performantei economice, astfel merge fermierul, desfasoara activitatea agricola, vede ca dupa un an doi, cand nu mai sunt subventiile sau banii de la stat, ajutoarele de la stat, nu mai este rentabil economic si dispare. 
 
In momentul in care el a plecat din agricultura nu se mai intoarce si atunci exact la acest lucru ma refer. Nu-i nevoie de sume impresionante sau de utilizarea unui buget urias de bani, ci este nevoie de utilizare eficienta a acestor bani. 
 
Agricultura Romaniei va cunoaste potentialul maxim in momentul in care vom investi in cunoastere, in educarea fermierilor nostri, dar nu la cursuri de 3 luni de zile, facute doar ca sa ia un punctaj la fondurile europene. Vrei sa faci agricultura, trebuie sa incepi sa ai cunoastere", a mai precizat Adrian Chesnoiu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016