Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi solutii propuse pentru dinimuarea efectelor crizei din sectorul laptelui

noi-solutii-propuse-pentru-dinimuarea-efectelor-crizei-din-sectorul-laptelui

Acestea au fost dezbatute in cadrul unei intalniri pe care seful MADR a avut-o cu producatorii.


Zilele trecute, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a avut loc o reuniune de lucru la care au participat ministrul Achim Irimescu, reprezentantii fermierilor si procesatorilor din sectorul laptelui, precum si reprezentantul retelelor de retail.
 
Tema principala a discutiilor a vizat identificarea de solutii pe termen scurt si mediu pentru absorbirea socului resimtit de fermierii care-si desfasoara activitatea in sectorul laptelui, ca urmare a supraproductiei inregistrata la nivelul UE din cauza disparitiei sistemului cotelor de productie, la care s-a adaugat embargoul impus de Federatia Rusa la unele produse provenind din UE, fapt care a intensificat concurenta pe piata europeana.
 
In cadrul dezbaterilor s-a stabilit ca fermierii au fost cei mai afectati de criza inregistrata pe piata laptelui si ca sunt necesare masuri urgente pentru sprijinirea acestora.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Situatia cu care se confrunta in prezent sectorul laptelui impune identificarea de masuri urgente, pe termen mediu si lung. E necesar ca aceste solutii sa ii multumeasca pe cei de pe intreg lantul alimentar, fermieri – procesatori – comercianti. Nu-mi doresc disparitia niciunuia de pe lant, dar trebuie sa avem in vedere ca greul cade in special pe fermier, trebuie ajutat fermierul, care este in prezent sub presiunea pretului extrem de scazut la lapte. De aceea, toti cei adunati in aceasta sala trebuie sa colaboram pentru a misca lucrurile rapid si sa salvam acest sector”, a afirmat ministrul Achim Irimescu.
 
Astfel, s-au evidentiat o serie de solutii, printre care posibilitatea reducerii costurilor de colectare a laptelui autohton de catre procesatori, stiut fiind ca infrastructura precara din zonele rurale montane afecteaza parcul auto al procesatorilor, repercutandu-se in final in pretul de achizitie (analiza posibilitatii reducerii accizei la motorina pentru laptele colectat de catre procesatori de la producatorii romani), plata subventiilor in zootehnie de catre APIA incepand cu data de 25 mai 2016, elaborarea unui set de masuri care sa vizeze ca Programul „Laptele in scoli” sa fie alimentat din lapte provenind de la fermele locale, conservarea sub forma de lapte praf a surplusului de lapte achizitionat de procesatori de la fermieri, concomitent cu identificarea unor posibilitati de acoperire a pierderilor, astfel incat sa nu fie afectat nici sectorul de procesare, organizarea unui monitor al preturilor la lapte, dar si la alte produse, format din reprezentanti ai fermierilor, procesatorilor si ai MADR care sa urmareasca fluctuatiile pietei si sa decida cu celeritate masurile de interventie, astfel incat preturile sa nu scada sub nivelul costurilor de productie.
 
Ministrul i-a asigurat pe fermieri ca in perioada imediat urmatoare vor fi luate toate aceste masuri de sprijin, ele urmand a fi acompaniate pe termen mediu si lung de alte masuri care sa vizeze stabilitatea sectorului si a fermierilor, indiferent de turbulentele conjuncturale ale pietei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016