Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noi soluţii verzi: biocombustibili modificaţi genetic şi deşeuri transformate în hrană pentru animale
Un grup de biochimişti a luat o genă de la fasole pe care a ataşat-o genelor unui plop, încercând astfel să transforme mai uşor plantele în biocombustibil.
Plantele modificate genetic ar putea fi soluţia pentru un etanol mai verde şi mai ieftin spun cercetătorii, care mai afirmă că deşeurile agricole se pot transforma în hrană pentru animale.
Ligninul, o componentă a materialului lemnos vegetal, oferă rigiditate şi putere plantelor, dar această barieră de protecţie face mai dificil şi procesul de obţinere a celulozei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
John Carlson, profesor de genetică moleculară la Penn State, cercetează o metodă mai simplă de a extrage etanolul, până acum un proces foarte costisitor, care necesită foarte multă căldură şi substanţe chimice caustice.
Unii oameni de ştiinţă au încercat să scadă conţinutul genetic de lignină, dar asta poate duce la o varietate de probleme, cum ar fi plantele ce nu pot sta pe verticală sau cele care sunt sensibile la dăunători.
"Încercarea ingineriei de a face copaci fără lignin este ca încercarea de a face pui fără oase. Este un nonsens", afirmă însă profesorul de biochimie Ming Tien. Alături de John Carlson, profesor de genetică moleculară la Penn State, şi Haiying Liang, un asociat postdoctoral, el a încercat o altă abordare genetică.
Biochimiştii au luat o genă de la fasole pe care au ataşat-o genelor unui plop. Această genă produce o proteină care se introduce între două molecule de lignin atunci când polimerul lignină este creat.
Modificarea genetică pare să nu afecteze structura plantelor, iar transformarea lor în etanol este mai eficientă.
Citeste mai mult in Cotidianul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News