Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Normele metodologice pentru Programul „Primul siloz” au fost adoptate în şedinţă de Guvern

În urma şedinţei de Guvern de saptamana trecuta au fost adoptate normele metodologice pentru Programul „Primul Siloz”. Astfel, prin aceste norme metodologice de aplicare a programului au fost stabilite condiţiile pentru licenţierea depozitarilor de seminţe de consum şi s-a constituit schema de garantare a certificatelor de depozit pentru a crea posibilitatea utilizării acestora ca garanţie pentru obţinerea de credite de producţie de către producătorii agricoli.

S-a stabilit componenţa Comisiei pentru acordarea licenţelor de depozit, acesta urmând a fi formată din reprezentanţi ai ministerului, ai depozitarilor, ai Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România, ai Federaţiei Patronatelor din Industria Alimentară – ROMALIMENTA, ai Comisiei Naţionale de Gradare a Seminţelor de Consum şi un reprezentant al Bursei Române de Mărfuri.

A fost aprobat formatul licenţei de depozit ce urmează a se acorda depozitarilor precum şi cel pentru certificatul de depozit care va fi pus la dispoziţia depozitarilor licenţiaţi şi emis fiecărui producător agricol în calitate de deponent de seminţe de consum.

S-a prevăzut ca în termen de 10 zile de la publicarea Normelor Metodologice, depozitarii care doresc să fie licenţiaţi în anul 2009 să depună la MAPDR cereri scrise în acest sens. Totodată, Ministerului Agriculturii, în termen de maxim 10 zile, va trebui să rezolve toate solicitările referitoare la acreditarea silozurilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Au fost agreate organismele de audit constituite din reprezentanţi ai MAPDR şi MFP, care urmează a verifica condiţiile tehnice şi economice pe care trebuie să le îndeplinească depozitarii pentru a fi licenţiaţi de către Minister.

Administrarea schemei de garantare va fi efectuată de către Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN SA.

A fost aprobată alocarea de la bugetul de stat a sumei de 42 milioane de lei în scopul constituirii sursei iniţiale de funcţionare a schemei de garantare a certificatelor de depozit.

De asemenea, s-a prevăzut obligaţia depozitarilor de a contribui la sursele schemei de garantare cu cote reprezentând 0,5% din valoarea seminţelor de consum pentru care s-au emis certificate de depozit.
A fost prevăzută şi obligativitatea stabilirii de către operatorii economici implicaţi în producerea, depozitarea/stocarea, comerţul, gradarea seminţelor şi Bursa Română de Mărfuri a preţului de despăgubire a seminţelor de consum. Acest preţ de despăgubire să fie publicat săptămânal în media, pentru a fi informaţi toţi producătorii agricoli.

Aceste acte normative au în vedere instituirea unui tratament corect faţă de producătorii agricoli, toţi operatorii implicaţi putând interacţiona pe piaţă în condiţii concurenţiale echitabile şi contribuie la fiscalizarea tranzacţiilor comerciale cu seminţe de consum.
Astfel, producătorii agricoli vor putea să depoziteze produsele cerealiere la silozuri autorizate şi vor primi un certificat de depozit pe care îl vor putea utiliza ca şi garanţie pentru un eventual împrumut bancar.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016