Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua lege a pescuitului va scoate gestionarea resursei acvatice vii din Delta Dunării de la ANPA

Gestionarea resursei acvatice vii din Delta Dunării va fi transferată din administrarea ANPA la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, odată cu intrarea în vigoare a noii legi privind pescuitul şi acvacultura, a declarat, pentru NewsIn, preşedintele ANPA, Valentin Buksz.

Noua lege a pescuitului a fost analizată şi modificată, marţi, în Camera Deputaţilor împreună cu conducerea Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) şi organizaţiile profesionale din pescuit şi acvacultură, urmând să fie aprobată şi de Ministerul Mediului, iar apoi să fie votată în Plen.

"Agenţia nu va mai avea autoritate asupra Deltei Dunării. Legea pescuitului va crea cadrul general pentru pescuit şi conservare inclusiv pentru Marea Neagră, dar nu pentru Delta Dunării", a declarat preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Valeriu Tabără.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit acestuia, activităţile din Delta Dunării vor fi reglementate printr-o modificare a Legii Rezervaţiei Deltei Dunării sau chiar printr-o nouă lege.

"Toate atribuţiile de pescuit, de gestionare a resurselor, de activităţi, de conservare de mediu, de relaţie cu habitatele din Delta Dunării vor fi scrise în legea Rezervaţiei Deltei Dunării. Săptămâna viitoare vom încerca să discutăm cu reprezentanţii de acolo (n.r. Delta Dunării), să încercăm să completăm această lege sau să facem una nouă. Cel mai probabil va fi una nouă pentru că trebuie să o corelăm cu prevederile europene", a mai declarat Valeriu Tabără.

Potrivit preşedintelui ANPA, Valentin Buksz, noua lege a pescuitului şi acvaculturii prevede că terenurile, pe care sunt amenajate ferme piscicole, din fostul patrimoniu al Companiei Naţionale de Administrare a Fondului Piscicol, preluate de Agenţia Domeniilor Statului (ADS), vor trece în administrarea ANPA.

"În baza Ordonanţei 23/2008, când a fost desfiinţată Compania Naţională de Administrare a Fondului Piscicol, ADS a preluat patrimoniul şi unele atibuţii ale fostei companii. Amendamentul adus la această Ordonanţă consfinţeşte preluarea de către ANPA a patrimoniul şi a unor atribuţii. ANPA preluase anterior o parte din atribuţii", a adăugat Valentin Buksz.

Potrivit preşedintelui Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Valeriu Tabără, noua lege a pescuitului şi acvaculturii va avea multe puncte ce va încuraja producţia naţională, cât şi accesarea de fonduri europene pentru sector.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016