Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noua Politica Agricola Comuna a UE, aprobata!

noua-politica-agricola-comuna-a-ue-aprobata

Parlamentul European a votat in mod oficial noua Politica Agricola Comuna a UE. Vin banii, dar si noi reguli!


Pe parcursul negocierilor privind pachetul de reforma legislativa, eurodeputatii au subliniat ca este esential sa se imbunatateasca biodiversitatea si sa se respecte legislatia si angajamentele Uniunii Europene in materie de mediu si clima pentru a pune in aplicare politica agricola comuna reformata, se arata intr-un comunicat de presa al legislativului comunitar.
 
Aceasta politica agricola comuna, care va intra in vigoare din ianuarie 2023, are un buget de 387 de miliarde de euro pana in 2027, adica aproape o treime din bugetul multianual al UE, dintre care 270 de miliarde de euro reprezinta ajutoare directe catre agriculturi, precizeaza AFP, adaugand ca Franta va ramane principala tara beneficiara.
 
Comisia Europeana va evalua daca planurile strategice nationale aferente PAC sunt conforme cu aceste angajamente, iar agricultorii vor trebui sa adopte practici care respecta clima si mediul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Statele membre vor trebui sa se asigure ca cel putin 35% din bugetul pentru dezvoltare rurala si cel putin 25% din platile directe vor fi dedicate masurilor de protectie a mediului si a climei.
 
Eurodeputatii s-au asigurat ca fermele mici si mijlocii vor primi cel putin 10% din platile directe, iar tinerii agricultori, cel putin 3% din bugetul PAC. Ei au reusit sa obtina, de asemenea, crearea unei rezerve permanente pentru situatii de criza, cu un buget anual de 450 de milioane de euro. Aceasta va fi folosita pentru a ajuta agricultorii care se confrunta cu instabilitatea preturilor sau a pietei.
 
In urma presiunii exercitate de Parlament, se mai arata in comunicat, normele Uniunii din domeniul muncii aferente sectoarelor agricole vor fi monitorizate mai bine, iar incalcarile vor fi penalizate, datorita cooperarii dintre inspectorii de munca nationali si agentiile de plati din cadrul PAC.
 
Informatiile despre beneficiarii finali ai sprijinului din partea Uniunii vor fi mai transparente datorita unui instrument al Uniunii de extragere a datelor. El va putea fi accesat de statele membre si va facilita identificarea riscului de frauda prin verificari incrucisate ale informatiilor din bazele de date publice.
 
"Prin aprobarea reformei PAC, garantam securitatea planificarii nu numai pentru statele membre, ci, mai presus de toate, pentru fermierii nostri europeni. Ne-am asigurat ca noua politica agricola este mai durabila, mai transparenta si mai previzibila. Noul model de performanta va reduce sarcina birocratica asupra fermierilor. Votul nostru de astazi a aratat ca dorim sa protejam si sa promovam fermele familiale, precum si oamenii care mentin si conserva peisajul cultural", a afirmat raportorul pentru "Regulamentul privind planurile strategice", eurodeputatul german Peter Jahr.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton