Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Numarul de cereri inregistrate de APIA pentru SAPS a scazut cu 56%


Numarul fermierilor care au depus cereri de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata (SAPS), pentru 2009, a scazut cu aproximativ 56%, in perioada 16 mai - 9 iunie, comparativ cu perioada similara a anului trecut, a anuntat, miercuri, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

"Numarul fermierilor care au depus cereri in intervalul 16 mai - 9 iunie a scazut la mai putin de 35.000 in 2009, fata de cele 80.000 de cereri inregistrate in perioada similara a anului trecut. Reamintim ca perioada de desfasurare a campaniei SAPS 2009 a fost 2 martie-15 mai 2009, pentru cererile depuse in intervalul 15 mai - 9 iunie fiind percepute penalitati de 1% pentru fiecare zi lucratoare intarziere", a anuntat APIA.


De asemenea, institutia a anuntat ca, in intervalul 2 martie - 9 iunie 2009, au fost depuse 1.121.207 cereri, pentru o suprafata de 9.513.836 hectare. Cele mai multe cereri au fost depuse in judetele Dolj (61.004 cereri), Suceava (56.492 cereri) si Olt (50.364 cereri). Comparativ cu anul precedent, se constata ca numarul cererilor a scazut cu aproximativ 9.000, insa suprafata pentru care s-a solicitat sprijin financiar in acest an a crescut cu peste 120.500 hectare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Beneficiarii masurilor de sprijin pe suprafata sunt persoanele fizice sau persoanele juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, asociati sau administratori in cadrul asociatiilor in participatiune. Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata in cauza va fi acordat celui care lucreaza terenul.


Schemele sau masurile de sprijin pe suprafata sunt finantate din Fondul European de Garantare Agricola, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton