Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
O nouă afacere în Olanda: ferma de cămile
Semnal FP. Primul fermier din Europa căruia i s-a permis să comercializeze lapte de cămilă în Europa, găseşte clienţi în băcăniile islamice şi în magazinele de alimente sănătoase din Olanda şi exportă către comunităţi imigrante din Belgia, Germania şi Marea Britanie.
„Cămilele sunt mult mai greu de muls decât vacile şi sunt mult mai încăpăţânate. Costă în jur de 11.000 de dolari fiecare şi produc doar 6 litri pe zi”, povesteşte proprietarul Frank Smits, citat de New York Times .
Totuşi el vizează o piaţă nouă, apărută pe fondul creşterii numărului de imigranţi din Somalia şi Maroc care se aşează în Europa. Laptele de cămilă este de multă vreme popular în rândul lor pentru proprietăţile sale curative.
Un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) din 2006 promovează laptele de cămilă nu numai pentru valoarea sa nutritivă, dar şi ca sursă de venituri, în special pentru fermierii nomazi care mulg cămilele de milenii. Piaţa pentru produsele din lapte de cămilă este estimată la o valoare de 10 miliarde de dolari.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Smits a reuşit să pornească afacerea cu cămile în ciuda legislaţiei UE care interzice importul de astfel de animale şi în ciuda protestelor organizaţiilor de protejare a animalelor şi a opreliştilor impuse de autorităţile olandeze în materie de agricultură. El a achiziţionat cămilele din Insulele Canare, care aparţin de Spania, membru al UE şi a obţinut de la autorităţile locale o permisiune de probă pe doi ani, care a fost ulterior extinsă cu încă doi ani.
Citeste mai mult in Adevarul
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News