Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Octombrie, luna finanţărilor pentru IMM-urile din mediul rural


Micile afaceri din mediul rural, altele decât cele agricole, primesc sprijin financiar din partea UE. Se caută proiecte care să susţină crearea de microîntreprinderi şi dezvoltarea celor existente.
Gheorghe Schipor şi-a retehnologizat atelierul de producţie din satul Scheia, judeţul Suceava, cu fonduri SAPARD. Din cei 95.000 de euro investiţi, aproape jumătate au fost fonduri europene. „Proiectul l-am făcut singur, fără consultant. E adevărat că a durat jumătate de an până am primit aprobarea, dar am reuşit. Acum vreau să mai depun un proiect, pe care îl voi face tot fără consultant, pentru extinderea capacităţii de producţie. Nervii îi am căliţi, iar lecţia a fost învăţată“, spune Schipor. Firma acestuia, SEL SRL, exportă în Marea Britanie, Statele Unite şi Franţa cutii de lemn produse la Scheia. „Sunt casete pentru cadouri, pentru sticle de vin, lumânări etc. Exportăm circa 2.000 de cutii pe lună, iar în atelier lucrează şase persoane“, spune Schipor.

Ce fel de proiecte, când şi cum
Proiectul de extindere a capacităţii de producţie a firmei SEL poate obţine finanţare prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Rurală (FEADR) destinat creării de microîntreprinderi şi dezvoltării celor existente în sectorul non-agricol, în spaţiul rural. Cererea de proiecte a fost lansată, sesiunea urmând să fie închisă pe 30 octombrie, la ora 12. Dosarele se depun la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit al judeţului unde are loc implementarea proiectului. În cazul în care proiectul este amplasat pe teritoriul mai multor judeţe, dosarul se depune la oficiul judeţean pe raza căruia investiţia este predominantă din punct de vedere valoric.

UE alocă aceste fonduri pentru crearea şi menţinerea locurilor de muncă în spaţiul rural, încurajarea activităţilor meşteşugăreşti şi a altor activităţi tradiţionale, a iniţiativelor de afaceri (promovate în special de către tineri şi femei) şi pentru reducerea gradului de dependenţă faţă de agricultură.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Durata de execuţie a contractului de finanţare este de maximum trei ani pentru proiectele care prevăd investiţii şi lucrări de construcţii montaj. În cazul proiectelor care includ achiziţii simple de utilaje, instalaţii, echipamente etc., durata de execuţie a contractului este de maximum doi ani. Beneficiarul este obligat să nu modifice proiectul pe o perioadă de cinci ani de la ultima plată efectuată de agenţie. Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 5.000 de euro.

Dosarul trebuie să conţină: cererea de finanţare, studiul de fezabilitate, bilanţul contabil al anului precedent depunerii cererii de finanţare sau, în cazul PFA, a asociaţiilor familiale etc. formularul 200 („Declaraţie specială privind veniturile realizate“) sau formularul 204 („Declaraţie anuală de venit pentru asocierile fără personalitate juridică“) sau formularul 221 („Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole - Impunere pe norme de venit“), actul de proprietate asupra clădirii/terenului sau contractul de concesiune pe o perioadă de cel puţin zece ani de la data depunerii cererii de finanţare, declaraţia pe proprie răspundere a solicitantului că va asigura cofinanţarea, cu precizarea sursei de cofinanţare etc.

Citeste mai mult in Capital
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016