Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OLAF a constatat neregularitati de 17,4 milioane de euro in implementarea proiectelor SAPARD




Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a constatat, in urma verificarii modului de implementare a proiectelor SAPARD, anumite neregularitati in derularea investitiilor, fapt pentru care s-au constituit 14 debite, in valoare de 17,4 milioane euro, a comunicat joi APDRP, potrivit Newsin.

"Valoarea totala a acestor debite constituite la cererea OLAF este de 17,4 milioane de euro, ceea ce reprezinta aproximativ 1,8% din absorbtia fondurilor europene nerambursabile puse la dispozitia Romaniei prin Programul SAPARD.

Proiectele pentru care s-au constituit debitele au fost finantate prin Masura 1.1 - "Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole" din cadrul Programului SAPARD.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Debitele au fost cauzate de nereguli constatate de Oficiu pe parcursul licitatiilor organizate de anumiti beneficiari, OLAF considerand in majoritatea cazurilor in discutie ca procesele de achizitii au fost formale", se precizeaza in comunicatul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Prin Programul SAPARD au fost acordate, in perioada 2002 - 2006, fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea mediului rural in valoare totala de 1,27 miliarde de euro, pentru 4.412 proiecte de investitii.

APDRP face precizarea ca "neregula reprezinta orice abatere de la legalitate, regularitate si conformitate in raport cu dispozitiile legale nationale si/ sau comunitare, precum si cu prevederile contractelor ori ale altor angajamente legale si care prejudiciaza bugetul general al Comunitatii Europene si/ sau bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, precum si bugetele din care provine cofinantarea aferenta printr-o cheltuiala necuvenita".

Precizarea este facuta pentru a se face diferenta intre neregula si frauda.

Astfel, "termenul de frauda reprezinta orice actiune sau omisiune intentionata in legatura cu obtinerea, utilizarea sau gestionarea fondurilor comunitare provenind din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, precum si/ sau din bugetele de cofinantare aferente".

Institutia mai mentioneaza ca, in ceea ce priveste utilizarea frauduloasa a fondurilor, nu are atributii privind incadrarea unor astfel actiuni in acte de natura penala.

" In cazul existentei unor suspiciuni de frauda la implementarea proiectelor finantate cu fonduri europene nerambursabile, sunt sesizate organele abilitate de lege in acest sens: Curtea de Conturi, Departamentul pentru Lupta Antifrauda - DLAF, Oficiul European de Lupta Antifrauda - OLAF, Directia Generala pentru Agricultura din cadrul Comisiei Europene - DG-AGRI", se mai spune in comunicat.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016