Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
OMS: Carnea de la porcii infectati cu H1N1 nu trebuie consumata
Carnea de la porcii infectati cu noul virus H1N1 nu trebuie folosita pentru consumul uman, a avertizat miercuri Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), adaugand ca pregateste recomandari pentru protectia persoanelor a caror munca presupune contactul cu porcii.
Aceste comentarii ale OMS par mai precaute decat cele ale Organizatiei pentru Agricultura si Alimentatie (FAO) si Oficiului International pentru Epozootii (OIE), care spun ca nu sunt necesare restrictii ale importurilor produselor de porc sau porcilor, pentru ca boala nu se ia prin consumul acestora si virusul nu a fost identificat in tesut animal mort, relateaza Reuters.
OMS considera insa ca este posibil ca virusurile gripale sa supravietuiasca procesului de congelare si sa fie prezente in carne si in sange. "Carnea porcilor bolnavi si a porcilor gasiti morti nu trebuie sub nicio forma procesata sau folosita pentru consumul uman", a declarat Jorgen Schlundt, directorul Departamentului OMS pentru siguranta alimentara, epizootii si boli transmise prin hrana.
Virusurile gripale pot supravietui procesului de congelare
"Este posibil ca virusurile gripale sa supravietuiasca procesului de congelare si sa fie prezente in carnea decongelata, insa nu exista informatii despre supravietuirea virusului gripei A/H1N1 in carne", a raspuns Schlundt la solicitarea Reuters, care intreba despre gradul de siguranta al consumului carnii de porc in contextul gripei porcine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Schlundt a avertizat ca este nevoie de vigilenta atunci cand oamenii intra in contact cu sange si carne de la porci infectati cu H1N1. "Probabilitatea ca virusurile gripale sa se afle in sangele unui animal infectat depinde de fiecare virus in parte. "Sangele (si alte lichide) de la porcii infectati cu H1N1 ar putea contine virusul, dar pana in prezent, acest lucru nu a fost stabilit", a spus Schlundt.
"Totusi, in general, recomandam ca persoanele implicate in activitati care presupun contactul cu cantitati mari de sange si secretii, precum cei care sacrifica si eviscereaza porci, sa poarte echipamente de protectie adecvate", a spus el.
Noul virus H1N1 al gripei porcine se transmite de la om la om, nu de la porci la om. Raspandirea sa globala a determinat totusi multe tari sa restrictioneze importurile de produse de porc. Nu mai putin de 20 de guverne au impus embargou asupra importurilor de porci vii si carne de porc din tarile afectate, pentru a preveni expunerea la virus.
Temerile s-au intensificat dupa ce autoritatile canadiene au anuntat sambata ca o turma de porci a fost infectata de un canadian care revenise din Mexic.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News