Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul desemnat al Agriculturii: Am putea sa nu mai exportam carne de porc

ministrul-desemnat-al-agriculturii-am-putea-sa-nu-mai-exportam-carne-de-porc

Ministrul desemnat al Agriculturii si proaspat avizat de Parlament pentru a ocupa aceasta functie a declarat ca in curand Romania ar putea sa nu mai exporte carne de porc.


"Situatia este foarte grava. Aproape toata Romania e in zona rosie. Din pacate, la 24 octombrie aveam 22 de judete, din care 15 exploatatii mari. In toata aceasta perioada am fost in legatura si cu producatorii si cu ANSVSA. Am vazut si propunerea de Ordin a Ministerului Agriculturii.  Avem si noi un asemenea proiect, dar actiunea e mult mai complexa, coordonatorul principal fiind Ministerul de Interne. Masurile luate au fost incomplete si nu la timp, ceea ce a dus la neincrederea populatiei. Daca intram cu totul in zona rosie, va insemna sa nu mai putem exporta multa vreme carne de porc sau porci vii. Nu pot sa vin cu promisiuni pentru ca situatia este foarte grava", a declarat acesta.
 
Autoritatile europene ne-au aratat si avertizat in multiple randuri ca Romania n-a facut deloc tot ceea ce putea pentru a opri raspandirea pestei porcine africane (PPA). 
 
Primele 2 focare de pesta africana din Romania - aparute inca din iulie 2017, la Satu Mare - au fost lichidate rapid, de autoritati.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Dupa aproape un an - adica in luna iunie 2018 - boala a reizbucnit, insa. Initial s-au depistat doar alti cativa porci bolnavi in gospodarii din Satu Mare si din Tulcea. Dar cum lucrurile pareau atunci sa stea la fel ca in 2017 - cand pesta africana fusese usor de eradicat - nimeni nu s-a alarmat.
 
Din pacate, din acel moment, autoritatile au scapat lucrurile de sub control.
 
Cea mai recenta alerta epidemiologica permanenta din cauza pestei porcine africane a fost declarata in judetul Hunedoara, in luna august a.c.
 
Printre intrebarile primite de Adrian Oros din partea senatorilor si deputatilor din comisiile pentru agricultura s-au aflat si doua ceva mai neobisnuite: "cate hectare are un pogon?" si "cat este este pretul franzelei?". Ambele intrebari au fost puse de catre social-democratul Valeriu Steriu.
 
"Un pogon are 5000 de metri parati, iar o franzela e de la 1 leu la 2,5 lei, depinde de compozitie, de masa etc", a fost raspunul lui Adrian Oros.
 
Adrian Oros este deputat PNL. Este prorector al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca si vicepresedinte al Colegiului Medicilor Veterinari din Romania.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016