Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitate de accesare fonduri europene, in atentia Grupurilor de Actiune Locala

oportunitate-de-accesare-fonduri-europene-in-atentia-grupurilor-de-actiune-locala

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) anunta lansarea, incepand cu data de 23 iulie 2012, a sesiunii permanente de primire a cererilor de proiecte pentru Masura 421 -"Implementarea proiectelor de cooperare".


Masura 421 "Implementarea proiectelor de cooperare" se incadreaza in Axa IV - "LEADER" si reprezinta una din cele trei masuri de investitii ale acestei Axe. Fondurile europene disponibile sunt destinate Grupurilor de Actiune Locala, care sunt incurajate si sprijinite sa intreprinda o actiune comuna cu alte grupuri LEADER sau cu un grup care are o abordare similara si care se afla intr-o alta regiune, intr-un alt stat membru sau chiar intr-o tara terta.

Prin intermediul Masurii 421 se vor finanta proiecte de cooperare transnationala (intre Romania si alte state membre sau terte) si inter-teritoriala (in cadrul Romaniei, intre GAL si alte grupuri/ parteneriate care functioneaza dupa principiul LEADER, parteneriate public-private selectate in cadrul Axei III conform art. 59 e) din Regulamentul (CE) nr. 1698/ 2005 sau orice alte grupuri rurale organizate dupa metoda LEADER (grupuri locale care sa aiba un rol activ in dezvoltarea rurala, sa fie organizate pe baza parteneriatului actorilor locali, grupuri de initiativa locala, micro-regiuni si alte parteneriate de tip LEADER, grupuri finantate prin Axa IV din FEP) si recunoscute de statul membru.

In cadrul LEADER sunt posibile doua tipuri de cooperare:

- cooperare interteritoriala: cooperarea intre diverse zone rurale din acelasi stat membru. Aceasta poate avea loc intre grupuri LEADER si este, de asemenea, deschisa altor grupuri locale care utilizeaza aceeasi abordare participativa;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


- cooperarea transnationala: cooperarea intre grupuri LEADER din cel putin doua state membre sau intre grupuri din tari terte care au o abordare similara.

Potrivit datelor prezentate de APDRP, proiectele eligibile pentru sprijin vor fi actiuni comune care corespund obiectivelor masurilor din cele 3 axe (Axele I, II si III) ale FEADR. Actiunile comune pot avea ca obiectiv si constructia institutionala: schimb de experienta si bune practici privind dezvoltarea locala prin publicatii comune, organizarea de evenimente, proiecte de twinning (schimb de manageri de program si de personal) sau lucrari de dezvoltare comune sau coordonate in comun, precum si actiuni de instruire.

De asemenea, sunt eligibile costuri ocazionate de pregatirea proiectului.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016