Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros, MADR: Cumparati produse romanesti, chiar daca par a fi mai scumpe decat cele din import

oros-madr-cumparati-produse-romanesti-chiar-daca-par-a-fi-mai-scumpe-decat-cele-din-import

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, indeamna clientii care merg in magazine sa cumpere produse romanesti, chiar daca par a fi mai scumpe decat cele din import. Iata in ce context a fost facuta declaratia.


Oros sustine ca romanii ar trebui sa cumpere produse romanesti mai des si sa-si educe si copiii sa faca la fel pentru ca a bloca importurile din alte tari este foarte greu. Din punct de vedere administrativ, o astfel de actiune este aproape imposibila. Responsabilitatea dezvoltarii agriculturii romanesti este impartita si de cei care fac cumparaturi.
 
"Una dintre problemele mari pe care agricultura romaneasca le are nu este aceea de a produce, pentru ca fermierii din Romania stiu sa produca foarte bine, problema este a vanzarii produselor si aici as vrea sa fac o paranteza legat de promovarea si vanzarea produselor romanesti. Am vazut ca in ultimul timp se pune tot mai mult aceasta problema si din punct de vedere administrativ este foarte greu sa opresti produse care vin din UE sa ajunga pe rafturile magazinelor. Ceea ce putem face noi ca sa grabim vanzarea produselor romanesti, ma refer la noi, cumparatorii, este de a cauta in mod responsabil sa cumparam produse romanesti si de a ne educa copiii atat in familie, cat si in scoala, asa cum se face in orice tara, sa cumpere produse romanesti, chiar daca uneori, cum imi spuneau unii, produsele romanesti par ca sunt mai scumpe decat cele care vin de afara si mai ales in marii retaileri” a declarat ministru Agriculturii, la finalul unei intalniri cu fermierii din judetul Alba. 
 
El a explicat ca prin cumpararea de produse romanesti toti banii raman in tara, iar o parte se intorc in pensii sau alte beneficii. Oros a aratat ca printre prioritatile sale se numara sprijinirea fermei de familie, sustinerea mediului asociativ al micilor producatori agricoli 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Oros spune ca guvernul a demarat "scheme de calitate" pentru a putea promova produse romanesti, dupa ce, timp de 13 ani nu au fost notificate produsele romanesti la Comisia Europeana. 
 
"Noi, in sase luni, am reusit sa notificam trei scheme de calitate si anume produsul traditional, produsul etic si produsul local", a afirmat Oros. 
 
El a explicat ca prin aceste scheme se pot promova produsele locale fara a exista riscul de a fi activa procedura de infringement, aceasta fiind modalitatea pe care o adopta alte state din UE pentru a promova produsele locale. 
 
Adrian Oros a precizat ca, desi Romania inregistreaza productii foarte mari, in ultimi patru ani deficitul comercial inregistrat de Romania este de 1,2 miliarde de euro iar acesta este cauzat de faptul ca se exporta „aproape exclusiv” materii prime, in special cereale si animale vii si se importa alimente procesate. 
 
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a adaugat ca ii doreste ca in programul national strategic pentru domeniul pe care il conduce sa poata beneficia de subventii „doar fermierii autentici si nu vanatorii de subventii care de multe ori au intrat in agricultura si industria alimentara doar pentru a beneficia de subventii si care au bulversat foarte mult sistemul".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016