Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oros, MADR: Legea nr. 28, facuta in avantajul marilor comercianti

oros-madr-legea-nr-28-facuta-in-avantajul-marilor-comercianti

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune ca Legea nr. 28 din 2020 a fost facuta in avantajul marilor comercianti.


Seful MADR a spus ca actul contine doua prevederi "daunatoare", una dintre acestea referindu-se la posibilitatea de a percepe legal, de la furnizor, servicii si taxe, costuri mai mari si pierderi comerciale pentru producatorii mici.
 
"O alta prevedere toxica este aceea de a oferi posibilitatea de a percepe legal de la furnizor servicii si taxe, costuri mai mari si pierderi comerciale pentru producatorii mici. Practic s-a facut o lege in avantajul marelui retail in detrimentul producatorului si procesatorului roman. Ce vom face? Pentru ca am vazut ca doamna Grapini ma intreaba cum voi aplica aceasta lege proasta, facuta de ei. Nu o vom aplica, o s-o modificam imediat cu cele doua prevederi. Ce vom face? Vom restabili principiile corecte de piata, indiferent ca esti mic sau mare, intrucat intr-o economie de piata toti trebuie sa plece de pe picior de egalitate. Vom inaspri sanctiunile pentru cei care vor sa isi rotunjeasca veniturile prin efortul celor multi si mici, vom elimina formele ascunse de taxare, gen autofacturare, remiza lunara, reducere ulterioara raportata la cifra de afaceri sau discount de volum. Practic, vom elimina toate aceste prevederi care au fost introduse in Legea 28 pe ultima suta de metri, ca sa zic asa, si care nu aveau nicio legatura cu actiunea de infringement pe care o pornise Comisia in 2017. Si daca nu vom reusi sa facem aceste modificari, pentru ca va trebui sa le facem in procedura de urgenta prin lege, intrucat trebuie sa implementam Directiva 633 a Consiliului Europei privind practicile comerciale neloiale, in transpunerea Directivei o sa prindem aceste modificari", a mentionat Oros.
 
Ministrul Agriculturii a subliniat ca modificarile vor fi aduse prin transpunerea Directivei, "care poate corecta relatia intre un producator si un procesator mic si un comerciant foarte puternic care are o retea la dispozitie."
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Practic suntem obligati sa implementam aceasta Directiva si vom incepe cele doua demersuri in paralel: implementarea directivei si modificarea in regim de urgenta a legii care tocmai a aparut in Parlament si care a creat multe probleme pe piata", a mai spus Oros.
 
Ministrul Agriculturii a subliniat ca Legea 28/2020 privind comercializarea produselor alimentare in Romania are un anumit istoric. "Colegii mei din majoritatea parlamentara au votat aceasta lege in martie, practic, siluind-o si doar in avantajul retailerilor si nu a producatorilor si a procesatorului roman si tot ei imi cer astazi explicatii cum voi aplica aceasta lege. Vreau sa va reamintesc si sa le reamintesc ca exista inca din 2009 Legea 321 privind comercializarea produselor alimentare si ca Partidul National Liberal in 2016 a promovat Legea 150, care spunea niste lucruri: interzicerea facturarii si refacturarii, obligatia de a organiza evenimente de promovare de catre retaileri, obligatia de a asigura spatii distincte de expunere si semnalizare la raft, obligatia achizitionarii a 51% produse romanesti si sanctiuni asociate obligatiei de 51%. Apoi, in 2017, s-a intrat in procedura de infringement si colegii de la partidul social Democrat au promovat o alta lege: actuala lege 28/2020, lege care nu numai ca nu prevede ca pe produsele romanesti sa apara distinct produs romanesc, dar are doua prevederi care sunt mult mai daunatoare si anume: termenul de plata care era de minim 14 zile pentru produse proaspete si 30 de zile pentru celelalte produse si pe care in legea initiala noi l-am redus la sapte zile, in legea 28 a fost reintors", a mai spus Adrian Oros.
 
Acesta a subliniat ca, practic, termenul de plata se mareste din nou la 14-30 de zile, de la 7 zile asa cum era in textul Legii 150.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016